Blogg

Zlatan ryter till – och Filip mopsar sig

Ingen kan väl ha undgått MFF-problemen och ingen har väl då heller undgått hur Zlatan har vaknat till liv i sitt stukade MFF-omdöme. Det är inte första gången han riktar skarp kritik mot såväl Bengt Madsen som till Hasse Borg och det skulle vara roligt att veta hur mycket han egentligen känner sig lurad på av dessa båda, när det begav sig.

MFF-ekonomin skulle visa ett minus kring tio miljoner men så plötsligt basunerade man ut, att det i stället handlade om 30 miljoner. Styrelsen gick ut och förklarade att man helt enkelt glömt bort att spelarna hade bonusklausuler, ifall det blev SM-guld. Och det blev det ju men till saken hör ju, att MFF dessutom fick 3 811 000 kronor i just placeringsbonus, där 811 000 kronor kom från Svenska spel och 3 miljoner från det så kallade tv-avtalet.

Eftersom de tio miljonerna gick att läsa om redan före SM-guldet var i hamn, borde det ju vara ännu mer än 20 miljoner extra, när det gäller minussiffrorna och hur kan man bara i ett huj vara av med över 20 miljoner kronor? Så himla stora bonusar kan det väl ändå heller inte handla om och det handlar ju om svensk klubblagsfotboll!

Under söndagen åtminstone inget nytt i ”Noring-affären” och det ska väl mycket till, om en eventuell affär med Fulham ska ordnas sista dagen transferfönstret är öppet. Å andra sidan läser man ju varje år om just sista-minuten-lösningar, där faxar och mailboxar varmkörs in i det sista för att papper ska godkännas och kunna visas upp.

På tal om TFF-målvakter på proffsuppdrag; undrar vad Janne Ericsson säger, när han på nytt möter Filip Nilsson – som ju varit och provtränat med Glasgow Rangers. Så här sa Filip till TA-sporten efter utflykten:
”Målvaktstränarna såg andra saker än vad Janne har sett. Det handlade om kroppshållningen, var jag har händerna och min grundposition, enkla misstag som jag kan ändra.”

Filip kommer ju ursprungligen från Vellinge IF och skulle målvaktslöftet med tiden ikläda sig A-lagströjan i allsvenskan – innan han ganska säkert med tiden blir proffs på ett eller annat sätt – ja, då har Vellinge fostrat tre TFF-allsvenskar. Före Filip har ju både Christian Karlsson och Jörgen Eriksson funnits.

I veckan som gått har mailboxen fyllts med ren och skär beundrarpost – till Minnesbergs IF och Hans Magnusson. Minnesbergs stora problem berör många men samtidigt ser väldigt många det realistiska i att en och annan småklubb ute på landsbygden efter hand riskerar att gallras bort. Tråkigt men sant.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge