Blogg

VM-tempen som högst under ljumma Medelhavskvällar

Så kom då VM-fotbollen igång på riktigt allvar och då menas mäktiga Tysklands inträde på den sydafrikanska arenan och vilket spel de tyska ungdomarna visade upp. Har det förresten någonsin tidigare hänt, att Tyskland ställt upp med mästerskapens yngsta lag?

TA-sportens eget VM-tips och där chefen själv lagt ned ett stort arbete har väl inletts ”så där” för egen del men jag har medvetet varit väldigt djärv vid sammansättningen av min VM-talong. Det har i sin tur inneburit ”minor” i en och annan match redan. Bland annat då i just tyskmatchen och jag hade faktiskt stora förhoppningar på ”Down Under” och jag chansade med ett kryss. Nu räckte ju inte alls Australien till och tyskarna kunde briljera på bred front – med fyra ursnygga mål som slutfacit.

På hemmaplan rullar småklubbsfotbollen mot delmålet ”sommaruppehåll” och de senaste veckorna har det varit blandad kompott. Till go’bitarna hör Pelisters seger mot Svedala, där flera nya, unga spelare trädde fram och tog ansvar. Med fjorårets avslutning i färskt minne finns det nytt hopp i år att klara kontraktet via ett rejält höstuppsving. Kul också för nye tränaren Vladi Marica att han får bygga upp laget från grunden – med en och annan av de spelare han själv utvecklat i LB07.

FC Trelleborg fick rejält på pälsen vid besöket i Höör och frågan är väl, om Christian Lind & Co i ledningen lyckas tvätta bort den plump som givetvis 0–6 skapar.

IFK drabbades av Jesper Persson mot Malmö City och nämn bara inte domarnamnet för tränaren Jimmi Olsson. Nu blåste han straff till Malmölaget med en sekund kvar och där absolut ingen annan på eller runt Vångavallens C-plan kunde hitta ens en tendens till straff. På den olyckliga straffen tappade IFK två mycket värdefulla poäng via 1–1.

ÖT Smygehuk, BK Näset och Klagstorps IF ligger i topp och på minussidan finns fortfarande Vellinge IF:s egen satsning som verkar leda – till division sex…!

Hemmavid är det Kämpingebukten som gäller mer och mer och i skolavslutningstider innebär det också en tur till badhytten varje kväll – bara för att vara närvarande. Inget uppseendeväckande har hittills hänt och snart nog finns det folk varje kväll i egna hytter och vi har blivit ett naturligt granngäng – med uppdraget att kolla varandras hytter under sommarens heta och ljuvliga kvällar. Som väl ändå snart ska komma med allt det positiva det innebär.

Sommarstugan står nymålad i en prakt som aldrig förr och numera finns nya terrasser både bak och fram och varenda rabatt är snart till bredden fylld med nya växter. Risken är dock stor, att allt blommar som allra mest om några veckor – precis när vi som nästan varje sommar – njuter i den grekiska arkipelagen. Och som också nästan alltid; det är Naxos och Kofounisi i Kykladerna som gäller och oavsett den grekiska skandalen gällande nationalekonomin – jag hoppas våra vänner på öarna orkar vara som vanligt. Det vill säga de allra gästvänligaste av människor vi överhuvudtaget känner!

Än återstår dock några dagar och först ska småklubbarna spela färdigt innan uppehållet, sillen ska nubbas med nypotäter därtill och VM ska fortskrida. Vi hade nöjet att uppleva Greklands EM-guld för några år sedan ”på plats” men i år finns inte en chans att grekerna ska gå vidare från gruppspelet. Så illa såg det i alla fall ut mot Sydkorea och det innebär att det blir slutspel I Grekland men tyvärr inte MED. Slutspelet blir under ljumma Medelhavskvällar framför någon restaurang-tv och finalen är redan inplanerad hos grannarna på Kofounisi.

Till sist; efter 1–1 borta mot Valla på Fjällebrovallen är det rena natta i Smögen och efter tio omgångar och fyra ynka poäng ligger SIF bottenjumbo i den bohuslänska femman. Risken är stor att Smögens IF just nu ”gör en Vellinge IF” – från fyran till sexan i raketfart!

Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

//sigge