Blogg

Vilken härlig derbyuppvärmning!

Annandagens derby mellan Skansen och Gylle hade man ju riktat in sig på under flera dagar och därför gällde det ju också att värma upp på allra bästa sätt. Det innebar väckning klockan 8.00 och kaffe- och äggkokning med bredda mackor och nypressad juice där till och så iväg på cyklarna.

Först vägen till Vellinge och sedan rakt österut mot Östra Grevie. Snett över 101:an och in på Krattvägen och för alla som ännu inte cyklat där – ja, Hammarlövsbacken blir till ett gupp jämfört med den kuperade terräng man har att ta sig över där och allra värst är det där väl Vellinge, Svedala och Trelleborg nästan möts och där är det ettans växel och ståplats på cykeln som gäller.

Vidare mot Klörupshållet och där nästan högst uppe på ”åsen” – där stannade vi för ägg- och juiceintag och vilken fantastisk utsikt över nästan hela Söderslätt man har därifrån! Sedan nedför backarna och igenom Klörup och över 101:an en andra gång mot Slågarp till. Nu var ångan uppe och Villie, Östra och Västra Värlinge samt Skegrie passerades på nolltid och målet; badhytten hemma vid Kämpingebukten, fanns inom behagligt räckhåll.

Dopp i tolvgradigt ljuvligt vatten och sedan mackor och kaffe som dessert i vår vanliga sommarsandhåla och tidsmässigt blev det precis lagom att cykla hem om, innan det alltså bar iväg till derbyt på Albäcksvallen.

Väl där blev det till en väldigt bra första halvlek, där båda lagen skapade chanser och där individuella prestationer stack ut hos flera spelare. Jag fastnade ändå i första hand för Pontus Jacobsson i Skansens mittförsvar och helt otroligt vilken enorm spänst Pontus (1,72 lång!) visar upp. Han var hela tiden huvudet högre än Anders Nilsson & Co i Gyllelaget och var också sammantaget en av planens absolut bästa spelare.

Nu räckte varken Pontus eller andra i Skansen till, även om det efterhand blev 1–0 genom Martin Malmgren med minuten kvar till pausen. Skansen fick dock ingen glädje av ledningen utan i anfallet som följde och in på övertid kvitterade Patrik Green till 1–1.

Inför andra halvlek bänkade man sig på nytt för att se en spännande upplösning men ack, vad man blev lurad. Skansenspelarna hade nämligen lekt färdigt redan efter 45 minuter och under resten av matchen gick gemene hemmaspelare mest och tittade på och det duger ju, så klart, inte mot ett lag av Gylles kaliber.

Daniel Persson fixade Gylleledning med 2–1 knappa halvtimmen in i andra halvlek och bara minuterna efter ”stängdes” matchen definitivt när Anders Nilsson slog in en ”egen retur” till 3–1 för Gylle.

Med andra halvlek i fokus handlade det faktiskt om klasskillnad och Gylles seger var hur rättvis som helst.

Det gick även illa för det andra Albäcksgänget under annandagen och Behar fick storstryk på Möllevallen, där Skanör/Falsterbo vann med hela 7–0! En utvisning av Rusmir Crnojevic och en knäskada på Ertan Neziri – som krävdes ambulansfärd – bidrog till Behars elände.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge