Blogg

”Vi vill också va' en småklubb!”

Det har varit en trivsam resa så här långt när det gäller ”synandet” av våra småklubbar och nu återstår bara en av våra 18 småklubbar och det handlar om Lilla Beddinge BK som följer i veckan som kommer. Näsets FF – det fjärde division sju-laget – synades tillsammans med övriga småklubbar från Vellinge kommun för ett par veckor sedan.

Till just småklubbarna i Vellinge kommun ville Höllvikens Gif också tillhöra och det dröjde inte många minuter efter tidningsutbärningen den fredagen, förrän TA-telefonen började ringa och först var det vice ordföranden Jörgen Hagmann som undrade ”var Gif tagit vägen i TA-sportens fotbollspresentation?”

Jörgen hade väl dock missat att det handlade om just en småklubbspresentation men ska man vara riktigt ärlig och det bör man väl vara – ja, då tillhör väl också Gif egentligen fortfarande skaran småklubbar. Då menas enligt gamla serieindelningen och då är ju division två inte högre än dåtidens division fyra – efter allsvenskan, superettan och division ett.

”Firman bloggar” ute i Smyge har fått både ris och ros i ivern att entusiasmera med sin blogg men mitt betyg blir högt, även om grundtanken att bli till ett småklubbsforum länge har bleknat men nu har man kommit igång ordentligt och synat aktuell division fem-serie. Läxan blir denna i sammanhanget: när man startar upp en blogg måste man vara ytterst sparsam beträffande de löften man ger om kommande innehåll!

Pågarna i Smyge har i alla fall starkt bidragit till att Småklubbsbloggen nu finns och förutom småklubbsfotboll på Söderslätt i synnerhet och fotboll i största allmänhet kommer här ibland att delas ut både varningar och tips – på både det ena och det andra.

Det första tipset blir ett recept på en en helt underbar gorgonzolasoppa – att inmundiga vid hemkomsten efter en go’ småklubbsmatch nu under april. Som ju kan skifta rejält i både väder och vind. Hemmavid kallas den opretentiöst för ”Sigge-soppa” men kalla den vad ni vill och den ”e lia go” oavsett!

Recept (4 personer):

200g färska champinjoner

En gul lök

En halv purjolök,

En matsked röd vinbärsgelé

Två dl mellangrädde

Sex-sju dl grönsaksbuljong

Ca 100 g gorgonzolaost

Persilja

Salt & peppar

Hacka champinjonerna och löken och bryn i en stekpanna. Blanda grönsaksbuljongen och när denna är klar – lägg i alla ingredienserna och låt allt småkoka under cirka tio minuter. Salta och peppra efter behag MEN tänk på att gorgonzolan och buljongen i sig är lite salt. Strö avslutningsvis lite klippt persilja i den upphällda soppan portionsvis.

Smaklig spis!

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

//sigge