Blogg

"Vi har vatt i Öja!"

”Vi har vatt i Öja, vi har vatt i Öja – vi har vatt på Herrestads gästgivaregård!”

Ja, så går låten om Öja men om Skansenspelarna avslutade på gästgivaregården är väl oklart men att man vatt i Öja – ja, det är ingen tvekan och spelarna i Albäcksgänget satte klara avtryck. Seger i premiären med 2–0 och då är det ändå sagt att just Öja ska tillhöra seriefavoriterna!

I övrigt gick det bara riktigt bra för nykomlingen Östra Torp i långfredagspremiären och Boik fick på nöten i division fem-derbyt på Smyge IP med 1–3. I programbladet stod att läsa om Anders Nilssons måltorka i genrepet men vem behövde egentligen oroa sig? När det väl gäller – ja, då finns ingen säkrare målskytt på hela Söderslätt och Anders inledde också målskyttet till 1–0. Med cirak tio sekunder kvar till pausen…

Till sist blev det 3–1 men det imponerade inte på störste Torpasupportern, Sven Kristoffersson.

– Att di bara kan sätta Andreas Sjödin som stopper – förstår di inget? Han ska, så klart, ligga på mittfältet och stöta framåt, sa Sven på väg upp på cykeln efteråt.

Anderslövs lag är ungt och det kommer säkert att gå bättre efterhand. I går var det mycket gnäll på domarna och där är förståelsen ringa. Hur svårt är det att inse att en premiärmatch innebär också oftast första tävlingsmatchen för säsongen även för domarna? Att tacka för matchen efteråt hör ju till god ton, eller…?

BK Näset inledde med sju raka förluster i fjor. I år är man redan uppe i en…

Hur kan det bara bli så galet som 7–2 till Lunds SK ju visar?

– Vårt försvar hann inte med, säger Jonas Brorsson efter matchen

Till det kan man bara tillägga: Är det så himla konstigt? Och mer behöver egentligen inte tilläggas…

Långfredagen i övrigt bjuder på sju ljuvliga grader i Kämpingebukten och det börjar kännas som högsommarvärme…

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

//sigge