Blogg

Vellinge IF – kan det bli värre än 1–5 mot Barrikaden?

Förutom Smygehuks hela 6–1 mot Anderslövs Boik är det väl egentligen endast ett resultat till som sticker ut lite extra efter premiärhelgen och det är Vellinge-Barrikaden 1–5!

Vad är det egentligen som händer i Vellinge? Utan att ta till överord – i den stora omorganisation som genomförts i Vellinge Idrottsförening – något måste ha gått galet och jag förstod det redan när jag fick reda på vilka spelare som var på väg att lämna tidigare. Ta Patrik ”Pada” Svensson till konkurrenterna i BK Näset – en genuin Vellingepåg och bara där förstod man att allt inte står rätt till. När sedan Joakim Forsberg och Emil Nilsson dessutom valde att gå till Västra Ingelstad – ja, då förstod man att tillståndet var värre än man kunde ana.

Min förhoppning är att det snarast möjligt ställs tillrätta igen i den gamla anrika småklubben men då måste nog något radikalt hända ganska omgående och 1–5 mot Barrikaden måste göra ont i många, trogna VIF-själar en premiärhelg som denna. Jag har försökt luska lite men är det någon insatt som vet mer om Vellinges tillstånd – ja, då kan väl vederbörande höra av sig.

Division sex är inte alltför långt borta – det hoppas jag alla, från sportchefen och alla utåt i organisationen inser och det skulle kännas helt fel. Vellinge IF – med de bästa av alla förutsättningar, med ett superstort och ensamt upptagningsområde och med sprillans ny konstgräsplan – i nästlägsta serien. För det är vad ”sexan” handlar om.

Premiäromgångens fem bästa:
1. Smygehuks 6–1 på Boik!
2. Fredrik Sandell – som i gamla dar när det gäller rollen som målskytt och det behövs inte ens en ny bild på Fredrik – vi behöver bara byta TFF-tröjan till Skansens på gamla arkivbilder. Så välbehållen verkar han ju vara!
3. Alla andra dubbla målskyttar; Anders Nilsson, Filip Zahn, Tim Jörvall, Fran Magnusson
4. De 30-talet supportrar som följde BK Skansen. Lördag kl 11 på grus i Klågerup – imponerande!
5. IFK:s genrep mot det tidigare Jonas Brorsson-tränade Asmundtorp. 11–1 blev det efter fem mål av Johan Hellström och fyra av Mounir Fakhro samt två av nye Vedat Shala. Förresten Fisniks kusin…

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

//sigge