Blogg

Trögt för IFK

Nej, det vill sig inte alls för IFK och efter två matcher har man endast lyckats skrapa ihop en ynka poäng efter 2–2 mot Olympic och där Emil Mårtensson räddade poängen via kvitteringen på tilläggstid.

Man mötte ett BK Olympic – som kom till Vångavallen med försmädliga 0–8 mot IFK Malmö i hemmapremiären och på ena kortsidans läktare kunde man se IFK Malmö-tränaren, Malik Sesay, gå omkring och njuta av vad han fick se. Och det var ett mycket trögt och plottrigt IFK-spel, där ingen egentligen nådde upp till normal standard. Ja, det skulle väl i så fall vara Fredrik Jönsson – som i alla fall jagade och slet så länge han fick vara med och det var för många en överraskning, när han i andra halvlek byttes ut mot Mattias Roos.

Framåt fungerade inget alls för IFK och efter att Fisnik Shala och Haris Berisha båda sett väldigt bra ut under försäsongen är nu allt som bortblåst och för båda gäller plottrigt och onödigt i bollhanteringen och det kändes helt rätt, när Haris Berisha blev utbytt i andra halvlek.

Magnus Bönnemarks mål till 1–0 blev väl matchens glädjeämne och starkt av ”Bönne” att lyckas hålla bollbanan pressad längs gräset och som gjorde att bollen slutligen också satt knallhårt längst nere vid målvaktens högra stolprot.

Det är egentligen alldeles för tidigt att sia om slutet men om inte IFK-spelet höjs till betydande nivåer jämfört med matchen mot Olympic – nej, då blir det inget avancemang i år heller och det vore väl synd att sumpa ännu en chans.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!

// Sigge