Blogg

Tom Jones utklassade Bob Dylan

Vad njutbart det är att uppleva en livekonsert med en riktig världsstjärna och i lördags hade Anna-Karin och jag nöjet att vara på Malmö Arena för att lyssna till Tom Jones. Försnacket bland dem som inte tagit sig i kragen och fixat biljetter handlade mest om Tom Jones ålder och att det handlar om en gammal, avdankad sångare.

Jo, men visst – Tom Jones är nyss fyllda 69 år men Gud, vilken entertainer och vilken röst! I Arenan kunde man identifiera rösten som exakt den man lärde känna för 40-talet år sedan och det var inte bara vi på läktaren – eller i vårt fall i vip-loge 319, där även en viss Herr Westerberg sågs minglande med sin Annika – utan Tom Jones hade uppenbarligen roligt SJÄLV!
Ödmjukt bjöd han verkligen fullt ut på sig själv och han mindes Malmö vid tidigare tillfällen och avdankad – nej, inte ett uns av det märkte man åtminstone av.

I våras – på samma Arena – bevittnade vi en annan legend; Bob Dylan och vilken skillnad och vilken utklassning av Tom Jones i jämförelsen. Dylan bjöd inte en sekund på sig själv och jag tror inte han fortfarande vet att han överhuvud taget var i Malmö i våras för att uppträda. In på scenen stegade han nämligen med cowboyhatten långt neddragen och så satte han sig med sina tre polare och jammade. Där satt kvartetten i knappt två timmar utan att ha någon som helst dialog med oss i publiken och utan att spela en enda av de kända gamla slagdängorna och som gjort att man tyckt om Dylan.

Jag har sällan eller aldrig varit så besviken eller jo, kanske – för några år sedan var vi på Christinehof och lyssnade till Elton John och likadant där; Elton satt vid sitt piano ”en kilometer bort” och spelade låtar som absolut ingen i publiken kände till. Nå, ja – ösregnet under hela den konserten gjorde säkert sitt till, när det var dags att summera…

Ytterligare en parallell hinner jag med och det var underbara Dolly Parton som uppträdde på Stadion i fjor och precis som Tom Jones; Dolly bjöd verkligen på sig själv – om än inte rent fysiskt får man väl tillägga…

Nostalgitrippen kan eventuellt fullbordas den 27 november, när Cliff Richard & The Shadows också de intar Malmö Arena men samma kväll är en journalistfest med facket inbokat och jag tvivlar; som kassör är väl alla beroende av att jag finns på plats…

På tal om Tom Jones; riktigt helylle handlar det väl inte om och även om han varit gift med sin Melinda Trenchard sedan han var 16 år, har den gode Tom varit ute och slarvat. En fyradagarsflirt bidrog till att den amerikanska modellen Katherine Berkery 1988 födde sonen Jonathan och DNA har bevisat att Tom Jones är fadern. Dock; DNA är endast till 99 procent säkert och den procenten lutar sig Tom Jones mot. Han har konsekvent vägrat träffa sonen eller erkänna honom som sin son. För några år sedan väcktes nyheten om Jonathan på nytt och det var, när det visade sig att pojken hade ungefär samma fantastiska sångröst som Tom…

Tillsammans med Melinda har Tom Jones sonen Mark och han föddes långt innan Tom upptäcktes som pop-idol.

FC Trelleborg–Balkan blev till en härlig förfest till Tom Jones och vad kul, att sammanslagningen i det här fallet har lyckats. Fullt ut vill jag poängtera och det gäller oavsett utgången av förestående kval. Mot småländska Rydaholm i första hand. Vångavallen onsdag kväll klockan 19 är vad som gäller!

Hur går det då för Smögens IF i division fyra, Bohuslän-Dalsland? Jo, hoppet lever efter förkrossande 10–1 mot jumbolaget Håfreströms IF och förutsättningarna inför sista omgången står nu klara:
Smögen klarar sig kvar vid oavgjort mot IFK Uddevalla – om Grebbestad förlorar med tre mål eller mer. Om Grebbestad vinner mot Hogstorp åker Smögen ur serien. Spelar Grebbestad och Hogstorp lika – ja, då måste Smögen vinna mot Uddevalla före att säkra nytt kontrakt.

– Vi har inte gett upp. Jag tror absolut att vi kan störa Uddevalla i sista omgången, säger Smögens spelande tränare Richard Maisa.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

//sigge