Blogg

Tillbaka i vardagen

Senaste veckorna har gått i nöjets tecken och har det inte handlat om underbar avkoppling i portugisiska Algarve – ja, då har det handlat om riktigt trevliga festligheter. Hela livet é ju egentligen en enda stor fest men det gäller att själv förgylla vardagen, leva i nuet och försöka njuta av alla de upplevelser som möter en varje dag. Att se positivt på saker och ting i stället för att gnälla, se möjligheter och visa uppskattning – ja, det finns mycket att tänka på och det är väl inte alltid vi lyckas fullt ut.

Ser väldigt mycket fram emot upplevelsen att få se Söderslätt ”lite grann från ovan” och det kan säkert avspegla sig i ett eller annat ytterligare kåseri och att få välja helt fritt på en lokal handelsträdgård för tusenlappen är inte heller fy skam. Att dessutom får bo på lyxhotell i Båstad, frossa i räkor i Smögen under juli och fullständigt välja och vraka fritt på de finaste av restauranger i Malmö och detta dessutom vid flera tillfällen – ja, allt handlar ju om livsnjutning på bred front. Huset dessutom fullt med de finaste av viner och ett erhållet medlemsskap som gör att ytterligare viner från Australien kommer levererat hem till dörren framöver.

Sammantaget; det är hur roligt som helst att fylla år och sedan spelar det mindre roll vilken siffra som står före nollan!

På småklubbsfronten gläds man – om man nu vågar det fullt ut – över Pelisters första seger i division tre. Vidare gläds man minst lika mycket över FC Trelleborgs fortsatta häng i serietoppen och fortfarande med nollan i förlustkolumnen ser det väldigt bra ut. Alltså dubbelt upp på Ymorvallen!

IFK Trelleborg då? Nja, där har ingen stabilitet ännu riktigt infunnit sig och det är alldeles för mycket upp och ned för att man riktigt ska tro på randigt i år – heller. 2–6 mot Nosaby ser inte alls bra ut men lugn; Jimmi Olsson sitter säkert på IFK-bänken!

Tränarbytet i Behar gav tydliga ringar på vattnet och DM-segern mot IFK Malmö följdes nu upp med en överraskande klar triumf i Västra Ingelstad och när förlorade väl VIIS senast med 1–4 där?

Det blev inte samma effekt i BK Näset utan fortsatt tungt där. Premiärmatchen för nya tränarduon Thomas Nilsson/Niclas Skoog slutade med 0–4 hemma mot Svedala…

”Nilsson, Fransson och Zahn”! Ja, så heter oftast målskyttarna i Torp och trion har starkt bidragit till den raketstart Smyges stolthet fått i femman och inget talar heller för något temporärt stopp på framgångarna där.

”Tillbaka till vardagen” innebär också att kvällsmatcherna under ljumma försommarkvällar ligger framför en och det ska bli kul att rejält uppdateras bland småklubbarna de närmaste veckorna och just en småklubbsmatch på en idyllisk arena en försommarkväll – ja, det kan inte bli så mycket bättre. Åtminstone inte på fotbollsfronten…

”Småklubbsfotboll – när fotboll é som allra störst!”

//sigge