Blogg

TA-cupen står för dörren

Tänk, att det är dags igen för populära TA-cupen och i år är cupen populärare än någonsin och för först gången i ”modern tid” finns Skabersjö IF med. Seriesegrarna i division fem spelar första helgen och spelar i söndagens grupp D men redan på lördag inleds TA-cupen och sammantaget ser inledningshelgens spelprogram ut så här:

Lördagen den 23 november:
Grupp A, damer och grupp C, herrar

Kl 10.00 herrar BK Skansen–Gislövs IF
kl 10.15 herrar Skanör/Falsteerbo IF–MF Pelister
Kl 10.30 damer Svedala IF 2–Klågerups Gif 2
Kl 10.45 damer BK Höllviken–IFK Trelleborg 1
Kl 11.00 herrar MF Pelister–BK Skansen
Kl 11.15 herrar Gislövs IF–IFK Trelleborg
Kl 11.30 damer BK Höllviken–Svedala IF 2
Kl 11.45 damer IFK Trelleborg 1–Klågerups Gif 2
Kl 12.00 herrar Skanör/Falsterbo IF–IFK Trelleborg
Kl 12.15 herrar Gislövs IF–MF Pelister
Kl 12.30 damer Klågerups Gif 2–BK Höllviken
Kl 12.45 herrar Skanör/Falsterbo IF–BK Skansen
Kl 13.00 damer Svedala IF 2–IFK Trelleborg 1
Kl 13.15 herrar IFK Trelleborg–MF Pelister
Kl 13.30 herrar Gislövs IF–Skanör/Falsterbo IF
Kl 13.45 herrar BK Skansen–IFK Trelleborg

Söndagen den 24 november:
Grupp A, juniorer och grupp D, herrar

Kl 09.30 herrar Lilla Beddinge BK–Minnesbergs IF
Kl 09.45 herrar Svedala IF–Västra Ingelstads IS
Kl 10.00 herrar BK Höllviken–Skabersjö IF
Kl 10.15 herrar Minnesbergs IF–Svedala IF
Kl 10.30 herrar Skabersjö IF–Lilla Beddinge BK
Kl 10.45 herrar Västra Ingelstads IS–BK Höllviken
Kl 11.00 juniorer Svedala IF–Västra Ingelstads IS
Kl 11.15 juniorer IFK Trelleborg–Anderslövs Boik
Kl 11.30 herrar Lilla Beddinge BK–BK Höllviken
Kl 11.45 herrar Västra Ingelstads IS–Minnesbergs IF
Kl 12.00 herrar Svedala IF–Skabersjö IF
Kl 12.15 juniorer IFK Trelleborg–Svedala IF
Kl 12.30 juniorer Anderslövs Boik–Västra Ingelstads IS
Kl 12.45 herrar Skabersjö IF–Västra Ingelstads IS
Kl 13.00 herrar Lilla Beddinge BK–Svedala IF
Kl 13.15 herrar BK Höllviken–Minnesbergs IF
Kl 13.30 juniorer Västra Ingelstads IS-IFK Trelleborg
Kl 13.45 juniorer Svedala IF–Anderslövs Boik
Kl 14.00 herrar Västra Ingelstads IS–Lilla Beddinge BK
Kl 14.15 herrar Minnesbergs IF–Skabersjö IF
Kl 14.30 herrar Svedala IF–BK Höllviken

Ettan och tvåan i varje grupp går vidare till slutspelet, torsdagen den 5 december.

Det stora samtalsämnet annars – i åtminstone den svenska sportvärlden, dagar som dessa, är givetvis Sveriges möjligheter att vända och besegra Portugal i tisdagens playoff-match till VM i Brasilien. Som jag ser det är detta fullt möjligt men till VM-avancemang krävs en ”normal” Zlatan och en fortsatt duktig Lustig. Kul för honom att få upprättelse och han tillhörde ju planens giganter i Lissabon. Detsamma gäller ju Smygesonen i målet men det har vi vant oss vid och har ”Isak” väl egentligen varit bättre än vad han är i nuläget?

Det hackades mycket på Ronaldo efter Lissabonmatchen och att ”han är den tråkigaste och fulaste spelaren i världen och att Zlatan minsann inte alls uppträder som han – med filmningar och fusk på agendan”.

Till alla dem kan man väl bara inledningsvis säga som så, att visst; Christiano Ronaldo är minst på gränsen till ful, att han använder sig av ett och annat tjuvnyp i dueller OCH att han filmar och därmed fuskar lite ibland.

Sedan kan man väl följa upp så här – och jag blir lite överraskad ibland att minnet tryter hos fotbollskännare som är långt yngre än mig; det skiljer väl så där fyra år mellan Zlatan och Ronaldo och just för så där fyra-fem år sedan hörde man efter nästan varje svensk landskamp, att ”den där Zlatan är för bedrövlig – med sina fula tricks, med sina filmningar och med sina efterslängar och han jobbar ju inte ett dugg för egna laget”.

Det var då det och i dag måste vi väl alla bara älska denne Zlatan och normalt sett är han ju också numera en oerhört stabil lagkapten och det skulle förvåna mycket, om han inte är ute efter en egen revansch – att lägga till den som gäller hela landslaget och han var garanterat inte nöjd med den egna insatsen senast. Mitt tips blir 2–0 till Sverige och därmed återvänder Sverige också till ett lycko-VM-land och Sverige tog ju VM-brons där senast, 1950.

Det var dock lite annorlunda på den tiden, jämfört med nu och efter gruppspelet, där Sverige vann gruppen med Italien och Paraguay som motståndare – efter seger med 3–2, respektive oavgjort 2–2, gick de fyra gruppsegrarna därefter direkt till finalrundan och det innebar möten med Brasilien, Uruguay och Spanien för Sveriges del.

Hela 1–7 mot värdnationen Brasilien följdes av 2–3 mot Uruguay men i den direkta bronsmatchen mot Spanien vann Sverige med 3–1 – efter svensk ledning med 3–0. Brasilienmatchen på Maracana i Rio de Janeiro sågs av 138 000 åskådare och det är den högsta publiksiffran i en match med Sverige inblandat. Uruguay blev högst oväntat världsmästare – alltså i Brasilien!

Slutligen:

Cykelåkning är för mig den överlägset bästa motionen. Skonsamt för lederna och skonsamt i stort men oerhört njutbart för själen och så kommer man ganska långt på relativt kort tid. Elva mil i veckan blir det oftast för min del och att köra milen ligger på strax under halvtimmen, så det blir ju sammantaget nästan en hel arbetsdag på cykeln.

Allra sist:

Efter senaste stormen är de sista löven ihopräfsade och bortförda, trädgårdsmöblerna är nedpackade och lusthuset iordningsställt och det – precis som bastun – får åtminstone hos oss INTE bli till något extra förrådsutrymme och jag brukar faktiskt smygtitta hos andra – om bastun ser fräsch ut. Bara så ni vet!

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge