Blogg

Sven-Gunnar tillbaka som tränare!

Det har ryktats några dagar och under tisdagen bekräftade ordföranden, Tommy Olsson, att Sven-Gunnar Moberg går in som huvudtränare för Skivarps Goif:s division fem-lag.
– Jo, så är det och Ralf (Ekberg) har haft huvudansvaret fram till nu men det hämmar honom i spelet och därför undersökte vi möjligheten att få hit Sven-Gunnar och han gör sitt första träningspass under torsdagen, meddelar Tommy Olsson.
Sven-Gunnar vill först inte själv bekräfta Skivarpsengagemanget men när han får klart för sig att Tommy Olsson alltså bekräftat, så blir han lite lättare att prata med.
– Det här var ju egentligen inte meningen men Tommy har varit på mig förr och det är klart – sugen är man ju alltid och för mig är målet att klara Skivarp kvar i femman.
Sven-Gunnar firade nyligen 50 årsdagen – förresten med festligheter i Torpalängan i Smyge och de senaste två säsongerna har han vilat från tränarjobbet. Han spelade med moderklubben Boik i många år och inledde som seniortränare i Skegrie, där han också var spelande. Sedan blev han pojk- och juniortränare i Boik parallellt med att träna seniorerna. Därefter har han varit i Vellinge och var siste tränaren för BK Ymor, innan sammanslagningen med Stavsten och senast tränade Sven-Gunnar IFK och det var väl under 2006 och 2007.
Under torsdagen besöker han för första gången spelartruppen men han erkänner att han redan sett årets Skivarpslag ett par gånger i seriespel – bland annat i matchen mot Behar på Albäck i premiären.