Blogg

Succé borta i Skurup

Efter tre av fyra gruppspelsdagar kan man prata om succé, när det gäller Nils Holgersson Cupen borta i Skurups fina inomhushall och då menas Söderslättslagens insatser så här långt.

IFK Trelleborg, ÖT Smygehuk FF och BFK Behar har alla kvalificerat sig för söndagens slutspel, medan BK Skansen, FC Trelleborg och Anderslövs Boik förlorade i 16-delsfinalen.

Till detta kan läggas att MF Pelister gjorde riktigt bra ifrån sig och föll knappt mot såväl ÖT Smygehuk som mot FC Trelleborg i gruppspelet.

De enda lokala lagen som hittills fått ordentligt på pälsen är Gislövs IF och Minnesbergs IF, där båda kammade noll i poängväg och där Gislöv fick åka hem med 0-18 i bagaget och Minnesberg med 1-16. Till saken hör att Gislöv kanske lite onödigt ställde upp med två lag men där ändå andralaget i alla fall vann en match och det var via 3-1 mot Kivik.

Återstående Söderslättslag att visa upp sig under lördagens gruppspel är Skegrie BK, Gylle AIF samt Lilla Beddinge BK. För den som har riktig koll på våra lokala lag saknar förmodligen Klagstorps IF i redovisningen men här hoppades det av, när det gäller deltagande och Klagstorps plats togs av Sövestads IF.

Hela 56 lag deltager på herrsidan och i prispotten ligger 10 000 kronor till segrande lag, 4 000 kronor till tvåan och 2 000 kronor till trean.

Herrarnas cup arrangeras av Rydsgårds AIF och Skivarps Gif, medan Skurups AIF står ensam bakom damernas egen cup. Den spelas torsdagen den 30 och fredagen den 31 januari samt lördagen den 1 februari – med slutspel söndagen den 2 februari.

IFK deltar även här med två lag och Gislövs IF med ett och sammanlagt 40 lag deltar. Här är prissumman något lägre och damerna spelar om 4 000 kronor till ettan, 2 000 kronor till tvåan och 1 000 kronor till trean.

IFK är alltså ett av lagen som avancerat till det fortsatta slutspelet och inför detta finns även senaste nyförvärvet, Mattias Andersson tillgänglig. Tränaren, Christian Lind, verkar väldigt nöjd med IFK-styrelsens jobb så här långt och med även Mattias Andersson i truppen – ja, då ser också IFK-truppen betydligt bredare och vassare ut än förra säsongen. Om denna sedan räcker till en serieseger – ja, det är en helt annan fråga.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge