Blogg

Sökes: En idiot till tränare

Först trodde jag han skämtade med mig och det gäller samtalet jag fick av Meysam Javan under lördagseftermiddagen och det lät så här:

– Sigge, du måste lyssna – jag och Wille (Registre) avgick som tränare FÖRE dagens match mot IFK Malmö. Jag sitter på stadion och tittar och IFK Malmö leder med 1–0.

Meysam berättar sakligt att någon timme före avspark fick tränarduon besked av styrelsen att byta den uttagne målvakten mot styrelsens förslag och han förtydligar så här:

– Vi har två jämna målvakter i Aleksander Cvetkovski och nye Edom Gashi och båda har stått under försäsongens träningsmatcher. Jag och Wille har bestämt att båda också ska stå och skifta om och eftersom Aleksander stod i premiären mot IFK ville vi att Edon skulle stå mot IFK Malmö.

Som tränare måste man ha det fulla ansvaret när det gäller laguttagningen och den regeln går enligt Meysam inte att rucka på.

– När vi fick helt klart för oss vad som verkligen gällde – ja, då sa vi också upp oss som tränare med omedelbar verkan och det kändes hårt mot spelarna som också spelar med hängande huvuden.

När jag ringer upp Meysam senare återstår endast minuten på stadion och IFK Malmö leder med förkrossande 5–1 och det blir också 5–1. Samma IFK Malmö som av många tippas få problem i årets division tre.

Under fem timmar var det helt omöjligt att nå fram till ordföranden Jörgen Johansson och då lät det så här:

– Nej, jag ångrar inget!
Men är det inte tränarna som tar ut laget, eller…?
– Vi tyckte att bästa laget skulle spela.
Det verkar som ni förstört väldigt mycket med ert styrelsebeslut och allt såg ju så fint ut efter premiären. Visst måste du väl ångra ert beslut?
– Nej, jag ångrar inget.
Är det så att sponsorerna är så starka att dessa också vill vara med och ta ut laget?
– Nej, den typen av sponsorer har vi inte.
Vem ska träna Pelister nu?
– Vi hoppas kunna presentera en ny tränare på måndag.
Finns verkligen den idiot till tränare som redan när han tar jobbet vet att styrelsen kan gå in och ändra i laguttagningen?
– Det vet jag inte men vi hoppas, som sagt, hitta en ny till på måndag.
Lova att höra av dig när du kan presentera den nye tränaren.
– Det ska jag.
Tack!

Jag vet egentligen inte vad man mer ska säga än att det hela är djupt bedrövligt och för IFK:s del kan man förbanna att Jimmi Olssons lag fick möta Pelister i premiären. Då ställdes ett STARKT Pelister på planen och risken är att alla andra lag i serien får möta ett högst mediokert lag – precis som det ju visade sig på Malmö stadion. Jag har också alltid försökt ställa upp för våra invandrarlag lite extra med tanke på tuffa förutsättningar på olika plan men när det gäller Pelister framöver – nja, det känns inte så där givande precis.

Slutligen; hoppas att det gär bättre för Sven-Gunnar Moberg och hans tränarskap i Skivarp än i ”premiären” borta mot Simrishamn. Skivarp kom dit med en förlustfri rad men fick återvända hem med 2–3 i bagaget. Det ska dock sägas att Svenne inte kan lastas för förlusten eftersom han knappast är inkörd som tränare ännu.

Allra sist: Till storsegrarna för Klagstorp – 7–2 mot Möllan och Smygehuk – 5–2 i Blentarp ska också läggas Skanör/Falsterbos hela 8–1 borta mot Kick! Kim Lundgren och Jimmy Larsén blev båda tremålsskyttar på Kroksbäck.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”
//sigge