Blogg

Söderslättslaget tar form

Trevligt med alla positiva kommentarer kring det Söderslättslag som håller på att byggas upp på sportsidorna i pappers-TA. En rolig variant när det gäller att presentera alla småklubbarna och där många människor kommer att presenteras.
En och annan förening har passat på att vara på träningsläger och senast i raden är väl Smygehuk FF – som precis varit i Tyskland. Andra lag väljer att ha träningslägret hemmavid och båda varianterna är säkert bra på sitt sätt.

Var på Anderslövs IP häromkvällen för att träffa ledare och spelare i Minnesbergs IF och wow, vilket ljus kring konstgräset det är nu. Absolut inget att klaga på. Hans Magnusson berättade om en något tveksam händelse och det var en ”Boik-are” som hade passerat en kväll, när Hans var på väg in till ett träningspass på konstgräset och Hans fick då frågan:
– Vad f-n gör ni här?
Hans blev förvånad, så klart och om det nu är så, att vi bara har en enda konstgräsplan i kommunen – ja, då måste väl de klubbar som bokat in sig också få träna och spela i lugn och ro och inte behöva be om ursäkt för att man nyttjar planen, eller…?

Ny assisterande tränare i MF Pelister är ”Wille” Registre – som fanns under några säsonger i IFK under division två-tiden. Bland sysslor i övrigt kan nämnas att Wille är en av sjukgymnasterna i MFF-organisationen.
Jag tycker det är av värde att skriva om allt som har med småklubbsfotbollen att göra och därför fick, så klart, nyheten om Malik Sesays inträde som assisterande tränare i IFK det utrymme nyheten förtjänade häromdagen.

Veckans värsting fast någon vecka sen:
FC Trelleborgs Linus Bladh – som körde Vasaloppet med endast ett par testlopp i kroppen – på en tid under åtta timmar!

Veckans bedragare:
BK Kick – vars tränare fick sina spelare att lämna planen efter 34 minuter på grund av att man tyckte domaren Toni Lazarevski inte var tillräckligt ”bra” och att man saknade assisterande domare i träningsmatchen mot Näsets FF. Ursäkta men har spelarna i BK Kick – en av Malmös mest oansenliga fotbollsklubbar – egentligen någon som helst rätt att kräva ”bra” domare så uruselt som man själv uppträder? Att spela premiären utan publik hjälper väl inte och ingen vill väl överhuvud taget se spelare och ledare som uppträder så uruselt.

Hopp:
Må Lilla Beddinge och Skegrie komma överens, när det gäller spelarövergångar och vem eller vilka tjänar väl på att i vår upplysta tid låsa spelare från att ha roligt med sin fotboll?

Veckans femma:
1. Mjällby AIF, där sillastrybarna tystade makrillarna via 3–0
2. TFF:s andra halvlek mot Kalmar FF
3. Fredrik Jensen – som säkert sprang fem gånger så mycket som närmaste man i matchen mot Kalmar och som sa så här om nästa möte, borta mot BK Häcken: ”Ska bli kul att komma upp och pryla Bjure!”
4. Stavstens avslutande minuter mot Önnered
5. Almtuna som – oavsett man spelar i en trösklänga – är grymt bättre än både Malmö Redhawks och Leksand

”Småklubbsfotbollen – när fotbollen é som allra störst!”

//sigge