Blogg

Snacka om att vara uppdaterad

Ju närmare seriestarten vi kommer ju viktigare är det, så klart, att vara uppdaterad och för tillfället känns det som om man är till bredden fylld med småklubbskänslor. Precis som det ska och bör kännas så här på väg in i april.

Veckan som gick var också fylld av småklubbskontakter och inleddes med en rundvandring i onsdags. Första anhalt var naturligt Köpingeplanen och träningspasset där med Behar på ena planhalvan och Pelister på andra.
Båda klubbarna har möblerat om en hel del i spelartruppen men humöret var på topp i båda lägren.

Därefter bar det av till Anderslöv och möte med Martyn Wilson – som ny tränare för Gislöv. Kallt som attan och Martyn menade att det varit som kallast i vinter just de kvällar hans lag har tränat. Han började också berätta lite om hur han hamnade i Sverige men mer om det senare och närmare seriestarten.

På andra planhalvan fanns Gregor Munge som ny tränare för Klagstorp och Gregors situation är närmast unik för hela Fotbollssverige – inför en ny säsong, när han deklarerar följande:

– Vi har inga nya spelare men heller ingen som lämnat!

Tillbaka till Köpinge och nu fanns Skegrie BK på ena halvan där och i Snarringelägret verkar det mesta uppåt. Sju nya spelare finns i truppen och ledarstaben går heller inte av för hackor och samtliga dessa var på plats: Bengt Christensen, Hans Malmqvist, Mats Theander och Per Mårtensson.

Därmed var det sent onsdagskväll men snart en ny dag i vardande och torsdagen inleddes med ett besök hos Söderslätts två ”största” småklubbar; FCT och IFK.

Det såg bra ut på båda håll och i IFK fanns ett par intressanta spelare med och ”provtränade” och snart kan kanske även dessa båda presenteras som nyförvärv. Löftet till Malik Sesay gör att de ännu så länge får förbli anonyma, annars kan hanteringen kring en eventuell övergång saboteras.

Med tanke på hur bra det såg ut och hur positivt det lät på båda håll, blir man ju minst sagt konfunderad, när helgens träningsresultat kablas ut:

Höörs IS–FC Trelleborg 5–1 och IFK Klagshamn–IFK Trelleborg 6–1!

Vet fortfarande inte vad som hände men det finns säkert en och annan förklaring och det är ju inte nu det ska produceras – som det så fint ju heter…

Omvägen till Anderslöv gick via Thurevallen och det är alltid roligt att komma dit under försäsongen. Ett gäng ”gubar” utanför klubbhuset och som har ”koll” på träningen och visst fungerar grusplätten där hur bra som helst, när snön är borta.

– Det är ju bra att hålla till här med tanke på närheten till klubbhuset och fikat där efteråt, menar Lars Hansson och på Thurevallen är mysfaktorn viktig.

Anderslöv var alltså nästa mål och Boik:s Paul Björk verkar ha det väldigt väl förspänt inför seriestarten. Lite här och där träffar man på spelare från halvt nerlagda Minnesbergs IF och i Boik finns till exempel Jesper Hansson och Filip Andersson.

Tillbaka till Köpingeplanen och nu gällde ”poplaget” BK Skansen och jag räknade till nästan 30-talet personer inklusive de båda tränarna Magnus Winqvist och Per-Ola Pettersson.

Oavsett hur många Skansenspelare det finns imponerade väl inte laget speciellt i träningsmötet med Näsets FF hemmavid under söndagen och den matchen avrundade också en hektisk småklubbsvecka.

En vecka som även inbegrep Gislöv–Gylle under lördagen och där Gylle vände 0-1 till seger med 5–1.

Efter den matchen skulle egentligen Klagstorp ha mött Staffanstorps U-lag men inget bortalag kom.

– Vi fick reda på det nu under förmiddagen och det är ju tråkigt men vi får ta ett träningspass i stället, menade Klagstorps Fredrik Johansson.

Han lovade också Sejad Mimic körersättning och Sejad – som domare – blev alltså utan match även han och besviken, så klart.

– Bedrövligt och det borde man ha vetat om redan dagen före, att man inte skulle få ihop manskap, menar Sejad och man kan bara hålla med.

Det känns väldigt bra att ha stämt av läget i samtliga småklubbar i Trelleborgs kommun – ja, det vill säga förutom ÖT Smygehuk men dels har tränaren Benny Mårtensson precis fått stå lite extra i fokus och dels finns Smygehuk med på kommande veckas agenda, så där behöver ingen känna sig bortglömd.

Earth hour!

Det var ju ingen helt vanlig lördagskväll som passerade utan det gällde ju att ta ansvar för att bidraga till att låta Tellus eller rättare sagt; vårt jordklot, få en större chans att överleva.

Hemma var det självklart att leva med stearinljus en timme – med middagsgäster inbegripna – och jag blir förtvivlad när jag hör ”det spelar väl ingen roll om inte jag bidrar” eller ”vad gör väl det för skillnad, att släcka ned en enda timme”. Än värre är att höra ”man kan väl inte stänga av tv-apparaten eller ungarnas datorer för en sådan sak” och hur tänker egentligen människor. ALLA måste, så klart, bidra och ALLA måste väl för tusan inse allvaret, eller är det så himla svårt för folk att fatta…?

Gluttade faktiskt ut under timmen det gällde och jag måste säga, att jag blev väldigt besviken över alla tända ljus i gatan men överraskad – nja, inte speciellt. Och det handlade ju om en viktig tv-lördag med körsång och allt…

Det andra speciella med lördagen var ju att klockan skulle ställas om och även om det direkt märktes under söndagsmorgonen, att man tappat en timme – oj, vad skönt med just sommartiden och eftermiddagsljuset. Håller lite med Gyllemålvakten Benjamin Tidås trevliga mamma, när hon säger så här: ”vi borde nog ha sommartid året om!”

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge