Blogg

Småklubbsfotboll och MMA – snacka om olika världar

Sitter på TA-redaktionen och gör sista passet inför sommarledigheten och inför en sommar som för vår del hemmavid inleds med storslaget bröllop på lördag. Oerhört spännande att få följa vår lilla, älskade Joanna ytterligare ett viktigt steg här i livet. Ja, kanske väl det allra viktigaste, när hon får sin älskade George till sin äkta make.

Redan på tisdag är vi sedan på väg till våra grekiska pärlor och där ska vi bara luta oss tillbaka, läsa, cykla över bergen, vandra längs havet, nakenbada samt äta och dricka gott och samtidigt drömma oss tillbaka till vad vi fått uppleva i Uppland under dagarna tre.

Över till det långt viktigare:

Småklubbsfotbollen är – precis som jag – på väg in i sommarvilan och på lördag avrundar Vellinge FF–Lilla Beddinge BK i division sex hela vårsäsongen.

På tal om Lilla Beddinge BK – vilken storstilad insats alla i laget gjorde mot serieledarna i Skegrie BK. Här fick devisen – att ”bollen é rund” sitt riktiga värde och även om garanterat Skegrie har de bästa spelarna vid jämförelse spelare för spelare, så visade hemmaspelarna ett mod som hade gjort många tränare gröna av avund.

Det kunde mycket väl också ha slutat med seger och det var sååå nääära, att Rasmus Hammarström hade avgjort och i så fall gjort sitt andra mål i matchen, när det endast återstod minuten att spela. Rasmus – som tyvärr på något ställe i texten efteråt fick heta Hammargren och det ber vi här om ursäkt för. Vi har tyvärr en hel del att också be Skegriespelare om ursäkt för och det var efter matchen mot Skansen i förra veckan. Där fick målvakten Albin Persson tyvärr heta något annat i förnamn och där dessutom Mikael och Oliver Andersson fanns med i tveksamma bildtexter.

Dock; tanken var god men stressen med många matcher en helt vanlig torsdag bidrog garanterat till felaktigheterna.

Summeringen så här långt – oavsett hur det går i matcherna som återstår och det är Oxie–FC Trelleborg och Gislöv–Vuk, förutom då nämnda match med Lilla Beddinge på ena planhalvan – blir kort denna:

Division tre:
IFK – ungefär som man väl hoppades före seriestarten och randigt är med i toppen inför fortsättningen!

Division fyra:
ÖT Smygehuk ”går” nog lite bättre än de flesta trodde i våras och finns också med i toppen. FC Trelleborg har att avsluta mot Oxie och seger där – ja, då ligger man väl inte helt pyrt till och då kan kanske målet om en kamp kring kvalplatsen uppåt ändå infrias.

Division fem:
Här inledde ju Boik jättebra, medan Behar svajade men sista månaden har det varit precis tvärtom. Även om Boik ju avrundade väldigt fint via segern borta mot Skabersjö. Behar har emellanåt visat storform men för fortsatt hopp om avancemang uppåt – nej, då finns inte råd till fler dippar.
Gislöv har haft det tufft under nära nog hela våren men där finns det ändå hopp om nytt kontrakt. Detta sagt efter att laget ändå visat härliga kämpatakter och gott kunnande i åtminstone någon match.

Division sex:
Skegrie och Gylle har spelat stabilt under stora delar av vårsäsongen, oavsett att Skegrie alltså fick nöja sig med 2–2 borta mot dåvarande jumbolaget Lilla Beddinge. LBBK klättrade i och med poängen förbi Pelister i botten.
Skansen inledde knapert men även där har det skett förbättringar på vägen och senaste månaden har varit väldigt uppåt för Magnus Säll & Co på Albäcksvallen.

Division sju:
Klagstorp vann derbyt i avslutningen borta mot Minnesberg och det kan mycket väl bli till början på en bra fortsättning för KIF. Tror också att tiden jobbar för detta ganska nya Klagstorpslag – med Christer Nilsson som ny, ambitiös tränare.

Över till något helt annat, innan småklubbsbloggen alltså tar ledigt:

Senaste veckorna har ju väldigt mycket i media och inte minst i sociala medier handlat om boxningens vara eller icke vara och den debatten lämnar jag där hän, även om jag – precis som väldigt många andra – också har åsikter. På ena eller andra hållet och här är väl inget varken helt vitt eller svart.

Boxning är en sak och MMA en helt annan och härom natten fastnade jag framför burken och kom att titta på just denna art av mänsklighetens dårskap. Jag måste få hjälp och jag vet att på väldigt nära håll finns journalistkollegor som även hyllar MMA och ärligt; jag fattar ingenting!

Först; jag tycker definitivt INTE, att MMA någonsin ska räknas som sport och för egen del hoppas jag därför också, att jag aldrig någonsin behöver konfronteras med bokstäverna på TA-sportens sidor.

Sedan; hur kan människor betala för att åskåda detta riktiga elände? Två vuxna karlar låses alltså in i en stålbur och där får de puckla på varandra likt – ja egentligen inte likt någonting annat. Helst ska ju blodet spruta och helst ska en av kombatanterna väl slås så blodig, att han inte ens kan stappla sig eller ens hitta ut ur buren.

När jag satt där ensam om natten, kom jag inte ens underfund med vad som var bäst; att hamna i under- eller överläge?!

Slutligen; jag förundrades ändå över att de båda dårarna – förlåt uttrycket – inte skadades än mer än hur de såg ut i facet efteråt.

Det jag kan hoppas på i förlängningen är det, att INTE högt stående sportjournalister – med stor kunnighet i boxningens ädla konst – hänger sig åt att skriva om eländets elände och som alltså stavas MMA.

Allra sist; människan visar tyvärr sin primitivitet dagligen i form av våldsutbrott på både nära håll och på avstånd och där – ”långt borta” – väl för vår del innebär krigets och terrorns fasor och där det verkar som om precis allt är tillåtet.

Varför ska vi flytta dessa fasor – på frivillig bas – ända in i våra vardagsrum och dessutom skriva väl om det?

Här på småklubbsbloggen har jag ju följande avrundningsfras:

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

Om jag ändå skulle tvingats skriva om MMA, hade jag kunnat tänka mig följande:

”MMA – när idrott inte längre är en sport!”

… bara för att förvilla begreppen ytterligare.

Glad sommar!

// Sigge