Blogg

Släpp småklubbsspelarna loss – det är vår!

Varje rörelse, varje tackling, varje spark, varje nick, varje dribbling – ja, i allt vad småklubbsspelarna nu företar sig i träningsmatcherna, låter man oss bredvid planen förstå, att seriepremiären närmar sig. Med stormsteg!

Alla vill vara med och alla vill känna sig kallade, när tränaren tar ut laget och i alla fall de allra flesta visar också en stigande utveckling i den svåra konsten att spela fotboll. Det gäller såväl unga som gamla och jag vet inte men det känns som om småklubbsfotbollen på Söderslätt är mer het än på väldigt länge.

Under fredagen får jag möjligheten att se åtminstone en del av matchen BFK Behar–Klagstorps IF och i och med att KIF visar upp sig, så har jag också sett samtliga tretton lag från Trelleborgs kommun i någon träningsmatch. Det är också med den erfarenheten jag målar ut säsongen 2012 som väldigt hoppfull.

Inför helgen ser den lokala småklubbsmenyn ut så här:

Fredag:
BFK Behar–Klagstorps IF, Köpingeplanen, kl 19.15

Lördag:
Anderslövs Boik–Dösjöbro IF, Anderslöv, kl 13
FC Trelleborg–Rydsgårds AIF, Köpingeplanen, kl 14.30
Skivarps Gif (B)–Minnesbergs IF, Skivarps IP, kl 13

Söndag:
Gislövs IF–Torna Hällestad, Köpingeplanen, kl 13
Gylle (B)–Skegrie (B), Köpingeplanen, kl 15
Näsets FF–MF Pelister, Höllvikens IP, kl 13
Glemmingebro IF–Lilla Beddinge BK, Ystads IP, kl 14.45

Till matcherna ska läggas, att IFK egentligen skulle ha mött BK Höllviken men den matchen är inställd och att ÖT Smygehuk är på träningsläger i Köpenhamn, fredag – söndag.

Till sist:

Påsken står ju också snart för dörren och när det gäller gäller traditionella drycker kopplade till högtiden – ja, då är det vanligtvis öl och snaps som plockas fram. Som rödvinsälskare vill jag dock passa på och slå ett slag för ett makalöst gott vin att avnjuta till en lammstek, lammracks eller varför inte till en ”ordinär” oxfilé?

Fotograf Nyberg-senior tipsade häromdagen om en fullträff och det gäller en whiskyflamberad variant och där såsen tillagas i pannan. En ytterligare skvätt whisky – efter flamberingen och till whiskyn en rejäl skopa grädde och så dragon som specialkrydda till salt och peppar och allt får stå och puttra en god stund. Jag säger bara mumsfillibabba!

Oj, jag höll på att glömma vinet och det kommer här:

Le Tense Sassella, Valtellina Superior, från italienska Lombardiet i gränstrakterna till Schweiz.
Stramt och nyanserat. 2008. Pris: 129:- kronor
Smaken är kryddig, nyanserad, aningen utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, tobak, nötter och rosor.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge