Blogg

Släpp brassen fri – det är vår!

Nu ska vi inte gnälla på vädret längre, även om det snart nog är Valborg och då brukar det ju ofta blåsa minst halv storm här på Söderslätt och jag vet inte hur många gånger vi stått vid Falsterbokanalen hemmavid och nästan frusit fast i väntan på att elden där ska ta sig. I går kändes det absolut som om våren definitivt är här och graderna sköt i höjden och hemmavid ända upp till 16–17 grader. Ljuvligt men ack, vad man klädmässigt fortfarande känner sig som nästan mitt i vintern och det är definitivt heller inte dags med vårstassen än. Precis som i gamla skoltider tror jag att jag fortfarande följer mönstret och det innebär att vår- och sommarstassen inte ”får” komma fram förrän första maj.

I lördags blåste också fortsatt kalla vindar och det gäller inte minst på IFK – som genrepade mot Höllvikens Gif:s division två-lag. IFK finns ju snäppet under och man bjöd faktiskt på oväntat gott motstånd och speciellt framåt tyckte jag det såg lovande ut. ”Lallo” Pasarikovski var och testspelade och skulle IFK lyckas fånga honom i nyförvärvsnätet – ja, då är det verkligen bara att gratulera tränarduon Olsson/Sesay. Lallo visade emellanåt upp sina allra bästa sidor och hans teknik ställde till det en hel del för hemmaförsvaret.

I det spelade förresten Niklas Lindgren stopper och han höll elegant ihop HGIF-försvaret och det är möjligt, att det är platsen för rutinerade Lindgren framöver. En riktig ledargestalt i stort och i år också med lagkaptensbindeln runt ena armen. Höllviken vann träningsmatchen med klara 3–0.

Anderslövs Boik åkte på en rejäl minnesbeta via 0–4 hemmavid mot Södra Sandby och nästan lika illa gick det för FC Trelleborg som fick inkassera andra raka förlusten i vinterserien. Nu var det Kvarnby som blev för svåra och vann med 3–2. Skansen nådde 1–1 uppe i Gantofta men i stort var det ett ganska misslyckat – eller bra genrep beroende på hur man ser det – genrep för Söderslättsklubbarna och Pelister åkte dit med 0–3 mot Rosengård U. Enda segerlaget blev Skegrie BK som besegrade Köpingebro med 2–1 – på Köpingeplanen!

– Nu är vi redo!

Så sa också Skegries tränare; Bengt Christensen efter matchen och det är bara att hoppas att samtliga småklubbstränare runt om på Söderslätt känner detsamma och nästa helg ”smäller det”!

Avslutningsvis…

…vad är det som händer i TFF och i fjor trodde man att botten var nådd, när det gäller vårsäsong men nu ser det ut att bli itter värre. Hoppas verkligen att tanken är fel men det ser tyvärr väldigt illa ut för tillfället och de insläppta målen påminner om riktiga skräpmål.

När det gäller TFF förresten; när man värvar en spelare typ brassen Thiago – då vet man väl att han som brasse sticker ut med lite extra god teknik och är en spelare som lite går sin egen väg i bollhanteringen, eller…? Jag menar att har man nu värvat just denna spelartyp – ja, då måste det väl också få finnas utrymme att han får vara lite av den han är till fotbollsnaturen. Inte tror väl någon något annat; en brasse som inte får spela brassefotboll och agera som just en brasse – ja, han tycker heller inte att det är kul att spela fotboll och då kommer han bara att bli sämre och sämre.

Nej, jag tror att man måste släppa denne brasse fri men låt honom få göra misstag och inte bara i en match utan i en räcka matcher och låt honom få fart på TFF-spelet och låt denne Thiago få folk på läktaren att tro på annat än ren systemfotboll. Speciellt när denna för tillfället alltså definitivt inte alls fungerar…

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge