Blogg

Skräll på skräll

Torns IF från Stångby norr om Lund ligger visserligen i division fyra numera men föreningen har egentligen inte alls någon rutin på denna nivå. Torn gjorde sig känt i idrottskretsar när man för säkert snart 20 år sedan byggde en egen inomhushall – i första hand ämnad åt inomhusfotboll. Hela Stångbys befolkning slog sig samman och ”byggde” hallen!

IFK Trelleborg är en av Skånes allra äldsta fotbollsföreningar och med meriter från forna tiders division två under många år. Var väldigt nära en allsvensk plats under slutet av 60-talet men efterhand har det gått smått utför. Fallet slutade i division fyra och det är dämpat i och med att föreningen numera på nytt är på väg att etablera sig i toppen av division tre.

Båda dessa lag har anmält deltagande i årets DM-fotboll och är man med i dessa sammanhang – ja, då räknar också alla med att man satsar lite på tävlingen. I veckan möttes dessa på kontrasternas lag i DM-fotbollens 32-delsfinal och på sin höjd kunde man väl räknat med att Torn skulle bjuda på ett kämpastarkt motstånd. Hur matchen gick?

8–1 (5–0) till Torn, sedan IFK:s assisterande tränare, Martin Nordbladh, gjort tröstmålet – vid 7–0!

Det finns bara ett uttryck för IFK-insatsen och det är ”skandalös” och det verkar så oseriöst att man egentligen inte borde orda något yvigare om matchen som sådan. Tittar man till premiärmatchen mot Markaryd, hade väl IFK kvar ett 80-tal supportrar men efter fadäsen i Torn är väl denna skara halverad. Om man begriper sig på fotboll, vill säga…

En helt annan inställning då hos division sexlaget Behar och att slå ut division fyralaget Lunds SK imponerar stort. Samma LSK som storvann över BK Näset i division fyrapremiären och vann då med klara 7–2.

I nästa DM-omgång möter Behar IFK Malmö och det är bara att önska lycka till!

”Småklubbsfotboll – när fotboll é som allra störst!”

//sigge