Blogg

Skillnaden é inte större än så här

IFK Trelleborg mot Högaborgs BK!

Division tre mot division två!

Är utgången given?

Kanske, hade man nog svarat före matchen (som ju ingick i kvalspelet till årets upplaga av svenska cupen) men efter kampen – och det blev verkligen en kamp i ordets rätta bemärkelse – måste man säga, att skillnaden i stort inte fanns mellan lagen.

Under första halvlek skapades knappast en målchans värd namnet och även om Högaborg nog skapade flest i andra, så var matchen oerhört jämn. Kristian Korlevski stod i IFK-målet och han gjorde det med bravur och ingav trygghet i försvaret. Anledningen till att inte Carl Wachtmeister, från TFF, fanns inlånad denna gång, berodde på en specialregel i utlångingsregeln och av någon anledning skiljer sig just reglerna när det gäller spel i svenska cupen jämfört med seriespelet.

– Jimmi ringde i god tid och förhörde sig om Calles medverkan och då uppdagades, att man endast får spela med moderföreningen i cupen och man får alltså inte lånas ut till en annan klubb där.

Så säger Alf Westerberg – när frågan om Calles medverkan kom upp och även Alf tycker att regeln verkar konstig.

Som sagt; kanske aningen plus för Henke Larssons Högaborg vid full tid men ändå 0–0 och en förlängning krävdes alltså.

– Nej, inte förlängning – jag ska ju på en 20-årsfest och det vill man ju inte missa, menar IFK-lagledaren Lars-Olof Hansson, när slutsignalen går.

Första halvlek ger IFK en jättechans men skottet gick aningen utanför och i övrigt fortsatte kampen mitt på plan i långt större utsträckning, jämfört med skapade målchanser.

– Första målet kommer säkert att avgöra och risken är också att ett misstag bidrar.

Så sa Lars-Olof Hansson och dagens generöse kaffebryggare; Stellan Hansson, under slutet av ordinarie matchtid och så blev det också. En onödig Högaborgsfrispark mitt framför IFK-målet under inledningen av andra förlängningshalvleken gav segern till Helsingborgs andralag och segerskytten; Tomislav Kolobaric, sköt in bollen utan chans för Korlevski i målet och 0–1 till sist alltså.

Lite synd om ett starkt kämpande IFK-lag men samtidigt gav matchen säkert jättemycket för alla och det syntes på både Jimmi Olsson och Malik Sesay – som IFK-tränare, att man trots allt var väldigt nöjda med mycket.

Sett till skillnaden mellan division två och tre verkar den alltså vara minimal och då gäller inte bara jämförelsen mellan IFK och Högaborg. Förra helgen mötte IFK Kvarnby och då blev det 2–1 till division två-laget i en match som kunde slutat precis hur som helst och där IFK ledde ända in i slutet.

Dagens grattis:

Det går till just Malik Sesay men även till hustru Talla, så klart, och anledningen är att Talla precis fött fram ett par tvillingpojkar!

Dagens fråga:

Med anledning av en känd svensk skådespelares aktuella övertramp; finns det snart någon svensk artist som INTE håller på med knark och é det så himla konstigt att det snart nog används knark i varje svenskt ungdomsgäng? Gäng ska då inte ses som något nödvändigt negativt begrepp utan kort och gott en grupp ungdomar som har en gemenskap.

Tänkta förebilder som fallerar borde ha klart för sig vilken katastrof det kan innebära för just ungdomarna. På väldigt bred front!

I förlängningen är det ju också bedrövligt, att Unicefs informationschef överhuvudtaget funderar i banorna att trots allt behålla svensken som Unicef-ambassadör. Unicef handlar om FN:s barnfond och att behålla kokainmissbrukaren – som greps nyknarkad med vita fragment i näsborrarna – är ju ett enda stort hån mot alla de barn i U-länderna som faktiskt sett upp till honom.

Eländets elände:

Banne mig om inte sommarstugan för första gången någonsin också drabbats av snömögel och nu dyker frågan upp hemmavid:

”Ska vi satsa på konstgräs?”

Zooma in!

Våran badhytt lär vara med i nya turistbroschyren ”Upptäck Skåne”!

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge