Blogg

Senhösten – en tid för återhämtning

Med årets sista småklubbsmatch utomhus någon vecka tillbaka på väg att halvt försvinna ur minnet – ja, då fattar man att det är senhöst och tid för återhämtning. Småklubbsvärlden är ljuvlig i sig men samtidigt gör den att man lever lite som fotbollsspelarna på elitnivån med ett kort uppehåll under sommaren och sedan ett lite längre från och med höstens sista match tills träningen återupptas strax efter nyår.
Däremellan ligger ju TA-cupen ändå närmast som en befrielse för då börjar det onekligen kittla i småklubbsnerven igen.

Jag – eller rättare; Anna-Karin och jag – brukar vara duktiga på att utnyttja just den här återhämtningsperioden på ett bra sätt och i år blev det först en cykelvandring hemma vid efter en go’ sillafrukost som startpaket. Cykel till Strandbaden i Falsterbo via Skanör och Kärleksstigen. Buss tillbaka till Skanör centrum och sedan vandring via fågelstationen och Nabben tillbaka till cyklarna. Hemfärden gick över Ljungens gräsväg via färristen in på Ljunghusens GK och sedan vidare på cykelstigen bort mot kanalen till. Kvällens räkfrossa satt helt perfekt och det blev en dag att minnas lite extra.

Det gick inte många dagar förrän det var dags för nästa vandring och då pratar vi vandring med stort V! Målet var nämligen Gasteinertal i Österrike med boende i Bad Hofgastein och det blev mäktig vandring på bred front.
Det handlade om vandring till Badgastein söderut och Dorfgastein norrut och solsken med sensommarvärme alternerade med snöfall, dis och annat grått. Sammantaget var det dock en helt underbar avkoppling från allt det vardagliga och jag kan varmt rekommendera valet som ligger nästan exakt 30 mil sydost – räknat från München med ju snabba förbindelser med Kastrup.

I Österrike fick Pelisterordföranden Jörgen Johansson napp på mobilen och då kände man suget igen – efter hans nyhet om Meysam Javan som ny tränare. Och kunde det väl bli mycket bättre?
Duktig som spelare, ung som 30-åring och redan framgångsrik som tränare, där han precis fört upp FC Rosengårds juniorer till allsvenskan 2010! Dessutom sticker Meysam ut eller vad sägs om debuten som nytt språkrör för Pelister:
”Vi ska bli minst tvåa och därmed siktar vi också minst på kvalspel till tvåan nästa säsong!”
Till allt det positiva om Meysam ska också läggas att han är en hyvens grabb och alltid lika ödmjuk i sin framtoning.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

//sigge