Blogg

Så snopet det bara kan bli

Uppklädda i blått och gult och med stora förhoppningar inleddes besöket hos närmaste grannarna, Wihlborg’s. På plats fanns Jim & Gunnel, Ann & Rikard, Christer & Carina men även Mats ”Linken” och hans Gerty och det var en trevlig överraskning. Hur bra nu Linken egentligen är på det där med att snickra hemmavid – nja, det är nog ”så där” MEN han inledde storstilat och slog ned Robbans femtummare på ett par slag!

Andra tävlingen gällde luffarschack på ett extra trevligt sätt med ringar runt pinnar på gräsmattan och där fick de flesta problem och detsamma gällde slutspurten med pilkastningen. Oavsett slutställning; alla var glada och nöjda och såg fram emot landskampen som låg vältajmad framför oss i tv-rutan. 

Carina var väl den som förstod sig på fotbollen allra bäst och somnade strax efter Kim Källströms straffmiss och Ann & Rikard satt kvar i trädgården överhuvudtaget och skäms inte ett dugg över att vara totalt ointresserade av fotboll. Rikard undrade ett tag, om det var Kanada som spelade i rött…?

Så avslaget och så tråkig fotboll kan snart nog bara Sverige spela, när absolut ingeting fungerar och man satt ju bara och led framför storbilden och efterhand tittade man mer och mer avundsjukt på kloka Carina. Tänk, om Kim Källström satt straffen och ”Micke” Nilsson rensat undan som under uppväxtåren i Ovesholm – ja, då hade det inte blivit en sådan snopen tillställning som det ju nu blev. Det gäller ju oavsett var i hela Sverige man tittade på Sverige–Danmark denna gång.

Fotbollshelgen hade annars inletts på Ymorvallen med derbyt där och utan att klanka ned alltför mycket på Pelisterspelarna; FC Trelleborg vann helt rättvist och man gjorde det för att man tog vara på de chanser man bjöds på. Pelisterförsvararna – inklusive Aleksander Cvetkovski i målet – var alltför frikostiga och bjöd i princip på alla fyra FCT-målen.

Mötet med ”Kos” i pausen gladde men även sittningen med Leif Johansson och i närheten av Bosse Magnusson gladde och Leif har alltid något roligt att komma med. Denna gång gällde det den förre klassmålvakten i TFF, Ryszard Jankowski, som plötsligt häromdagen stod i frisersalongens dörr och beordrade Leif – på oväntat god svenska: ”Klipp luggen på mig!”

Ryszard berättade under klippningen att han numera är polska landslagets målvaktstränare på bred front och alltså inte bara i A-landslaget utan även i andra landslag och att han därför var i Malmö med det polska U21-landslaget för träningskampen mot Rasmus Bengtsson och Sverige. 

På tal om målvakter; Skegries Oskar Bengtsson tog en straffspark mot Köpingebro på Snarringe IP i lördags och det bara timmarna innan danske Thomas Sörensen väl ”tyvärr” gjorde detsamma. Skillnaden var väl den, att Oskars räddning inte alls gjorde det så snopet som den Thomas senare bjöd på.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

//sigge