Blogg

Premiärpoäng dubbelt upp för Behar mot Skivarp

Inte nog med säsongens allra första poäng – det var första poängen någonsin i så pass höga sammanhang som division fem för Behar, när Skivarp kom på besök. Gästerna tog också ledningen men matchen slutade 1–1 (0–0) efter kvittering av Elvedin Smajlovic, när det återstod 25 minuter av matchen.

Därmed blev också Elvedin årets absoluta premiärmålskytt bland Söderslätts småklubbar men hans mål i den 65:e matchminuten kan givetvis slås av andra målhungriga småklubbskollegor under resterande matcher ingående i premiäromgången. Denna innefattar inte bara matcher i helgen utan även en på tisdag, när Gylle tar emot Skurup och sedan fyller division tre-lagen FC Trelleborg, IFK Trelleborg och Pelister på nästa helg.

Värt att notera för gemene småklubbsälskare; matchen i division sex mellan Holmeja och Skansen och som skulle ha spelats lördag kl 13.00 på Erik Petters IP norr om Bökebergsskogen är flyttad och kommer att spelas på grusplanen i Klågerup. Avspark kl 11.00. Väl mött och TA finns på plats – precis som småklubbsikonen Bertil Pettersson.

En annan flytt gäller matchen Klagstorp–Türk Anadolu FF i division sju och där gäller flytt-på-flytt! Matchen skulle egentligen spelats i Klagstorp men flyttades till Rosengårds Norra IP – türkarnas hemmaplan. I sista stund har det nu konstaterats att planen där blivit dubbelbokad, vilket gör att matchen nu ändå kommer att spelas i Klagstorp men den 19 maj. Därmed blir det tråkigt nog ingen seriematch alls för alla sugna lirare i Klagstorp.

Fredagens tre matcher i division fem gav kanske redan en fingervisning hur fortsättningen blir och så här slutade övriga matcher i Behars serie: IFK Ystad–Kivik 0–0, Hammenhög–Sjöbo 1–4.

Dagens bästa:
Visserligen ligger nog Albäcksvallen på en något sydligare latitud – det kan dock inte handla om många mikro-mikrograder – jämfört med Vångavallen men dock; gräsplanerna skiljer sig som om det gällde jämförelsen Haparanda–Trelleborg och allt är till Albäcksvallens fördel och Gud, vilken grönska man fick uppleva. Vid ankomsten trodde jag först att Svensson & Sjövall trotsat allt vad motstånd heter och rullat ut en konstgräsmatta…

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

//sigge