Blogg

Premiärer kan vara grymma

På vägen till Smygehamns IP funderade jag över utgången av derbyt mellan Smygehuk och Anderslöv och tankarna gick ungefär så här:

”Anderslöv har presterat ovanligt fin fotboll under försäsongen och man har fått ett par riktigt nyttiga och duktiga nyförvärv – i Luis da Silva och Adnan Rastoder i första hand men även i Bilal Fakhro och Daniel Josifovski. Smygehuk har också spelat väldigt stabilt fram till nu, även om man fick ett rejält ”piller” av Rydsgård i ett ganska tidigt skede. Hemmalaget är segertippat inte bara i derbyt utan tillhör även seriefavoriterna och vad kan detta innebära i ett nervigt premiärderby? Jo, en aning nervositet och som kan åsidosätta mycken av den skicklighet laget besitter och analysen ger vid handen ett jämnt derby som mycket väl kan sluta oavgjort.”

Hur gick det då?

6–1 (2–1) till ett suveränt spelande Smygehuk och till Boik-arnas tröst kan man enkelt konstatera; premärer kan vara grymma!

Övriga resultat av värde denna premiärlördag:
Division 6 Södra

Holmeja–Skansen 1–3 (0–2)
Janstorp–Minnesberg 2–1 (1–1)
Gislöv–Charlo 4–3 (0–1)

Våra division tre-lag har genrepat under lördagen – serien drar igång först nästa helg och då bland annat med det högintressanta derbyt Pelister–IFK! Enligt tillförlitliga källor vann Höllviken över FCT med 3–0 och IFK besegrade Asmundtorp med förkrossande 11–1! När det gäller Pelisters match under fredagskvällen, analyserar Meysam Javan så här:
– Matchen slutade 0–0 och vi spelade mycket, mycket bra och det var mot ett i princip ordinarie Klagshamn. Enligt Anders Grimberg saknade man endast Jens Nordström.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

//sigge