Blogg

Pelister och Behar lurar i vassen

Det kan bli småklubbarnas kväll …

Under många, många år var titeln i TA-cupen närmast prenumererad av TFF men så kom en era, när de mindre klubbarna började sticka upp. IFK har vunnit, Vellinge IF, Höllvikens Gif, Skanör/Falsterbo IF samt FC Trelleborg har gjort detsamma.

Dock – i fjor vann TFF igen och då vann man också med ett rekordungt lag och ett lag som dubblerade, det vill säga i princip samma spelare vann junior- som seniorklassen.

Genom åren har det pratats mycket om skaderisken med inomhusspel och visst har det hänt olyckor men de är ändå väldigt få till antalet. TFF-målvakten Dragan Drljaca bröt visserligen benet för många år sedan och Östra Torp Gif:s Kristoffer Ekström skadade ena knäet riktigt illa och som gjorde att han helt enkelt tvingades sluta spela fotboll. Både inne och ute men fördelen med ”Ekans” elände var den, att Trelleborg HBK:s damer fick en engagerad ledare ”på köpet”.

Beträffande Kristoffer Ekströms skada, tror jag det ”till och med” var så, att någon ledare hämtade honom på Sturup – efter en Stockholmsresa – för att han skulle hinna till TA-cupmatchen men väl i Söderslättshallen, tror jag han endast hann spela en minut eller något mer, innan olyckan var framme.
I årets gruppspel skadade sig tyvärr Svedalas Josefine Nyberg illa och efter läkarbesök visade det sig vara en svår korsbandsskada och till den saken hör, att Josefine precis kommit tillbaka efter en liknande skada i andra knäet.

IFK och FC Höllviken är väl kanske favoriter på herrsidan – inte minst sett till division tre- respektive två-statusen men sett till årets gruppspel, kan det mycket väl bli en ny, mindre småklubb som vinner och i första hand går tankarna till MF Pelister och BFK Behar.

Mohammed Fakhro är nygammal tränare i MF Pelister och hela laget är i princip nytt – med flera duktiga spelare. Jasmin Besic och Vladimir Pasarikovski – i första hand – kan bli svåra att fånga även för IFK och Höllviken.
Pelister möter Svedala IF i kvällens fjärde kvartsfinal och även om Svedala nästan alltid gör bra ifrån sig i TA-cupen – utan att dock alltså ha vunnit någon gång, så känns det som om Pelister alltså har en reell chans.

BFK Behar möter FC Höllviken i den tredje kvartsfinalen och inget är – som sagt – omöjligt. Behar imponerade också i helgens gruppspel och där man ju också vann grupp A. Man slog ut TFF med buller och bång i lördagens sista gruppspelsmatch och därför är ju också FC Höllviken varnade.

Hoppas att FC Höllviken kommer med ledare bakom laget i kväll och i gruppspelet fick spelarna klara sig lite nonchalant själva.

Samtidigt som alltså Pelister och Behar lurar i vassen, så kan FC Trelleborg också mycket väl hota men då måste man först besegra gruppspelets kanske största överraskning. Det handlar om Vellinge FF och alltså inte om Vellinge IF – som ända till för något år sedan var ensam förening på täppan i Vellinge.
Vellinge FF bildades av några ”överåriga”, tidigare VIF-spelare och Fredrik Sjöström var en av dem. I dag är han ledare bakom VFF och kommande säsong spelar båda Vellingelagen i samma division fem-serie.

Även Vellinge FF besegrade TFF och man kommer säkert att sälja sig dyrt även mot FC Trelleborg.
Sista kvartsfinalen går mellan IFK och Skabersjö och det skulle förvåna mycket, om inte IFK vinner den matchen ganska klart.

Enligt tankarna ovan skulle semifinalerna mycket väl kunna se ut så här:
IFK-FC Trelleborg och Behar-Pelister och det roliga i så fall är ju, att det skulle garanterat handla om två Trelleborgslag i finalen. Och i en sådan kan precis allt hända …

Sett till damernas spel hittills tror jag på en seger för Klågerups Gif och att finalen spelas mot BK Höllviken. IFK kan mycket väl besegra Höllviken men nej, det lutar åt Höllviken i finalen.

På juniorsidan kan mycket väl IFK norpa TFF på segern men då måste först och främst TFF besegra Svedala och IFK måste rå på BK Höllviken. En final mellan TFF och IFK här skulle nog kunna bli till en av de bästa juniorfinalerna på väldigt länge. I båda lagen finns det gott om löften – redan redo för spel i respektive A-lag.

En av många duktiga i TFF-laget är Markus Mojancewski och tyvärr fick Markus heta något helt annat i måndagens TA och det beklagar vi här.

En annan viktig faktor i kväll är publiken och väldigt mycket talar för att det kan bli ”lapp på luckan” – det vill säga knökafullt!

Väl mött och första paret ut är Svedala IF och TFF i juniorernas ena semifinal.

Inför kvällens slutspel ser det ut så här i de olika skytteligorna:

Herrar:
5 mål: Casper Malmgren, Joel Svendsen, Patrik Halili, FC Trelleborg, Nikola Zivanovic, FC Höllviken, Ola John Jönsson, Zebastian Jönsson, Svedala
4 mål: Haris Rozajac, Behar, Jasmin Besic, Vladimir Pasarikovski, Pelister, Marko Lukic, IFK, Patrik Karlsson, Skabersjö
3 mål: Rushmir Crnojevic, Behar, Patrik Svensson, Emerson Gonzales, Vellinge FF, Ilir Berisha, Johan Palmström, FC Trelleborg, Ismet Guta, Pelister, Haris Berisha, IFK, Simon Hult, Svedala
2 mål: Adnan Begovic, Behar, Fredrik Ekholm, Tim Andersson, Magnus Nilsson, Vellinge FF, Linus Bladh, FC Trelleborg, Max Westerberg, Mikael Hansson, Niklas Kronström, FC Höllviken, Nerman Mehinagic, Fadi El Hage, IFK, Viktor Kullberg, Joacim Söderlund, Robin Rynsza, Svedala, Mattias Olsson, Skabersjö

Damer:
4 mål: Hanna Lövkvist, Klågerup 1
3 mål: Ellen Söderberg, Klågerup 1, Cornelia Lindqvist, Höllviken
2 mål: Holly Berglund, Skabersjö, Josefine Rask, IFK 2, Frida Grimström, Emma Larsson, Klågerup 2

Juniorer:
4 mål: Reka Essa, IFK, Maurico Angel Sawo, Svedala, Denis Maluvic, TFF
3 mål: Ali el-Dawi, IFK, Markus Mojancewski, Furkan Motori, TFF
2 mål: Dardan Kastrati, IFK, Thom Nilsson, TFF, Albin Wihlock, BK Höllviken