Blogg

Pelister levererar till Barcelona

Inför årets premiärsäsong fick tränaren, Anders Palmér, tillgång till en ny ung spelare som heter Stefan Ilic. Blott 17 år och ingen visste så mycket om detta löfte till fotbollsspelare. Det var väl kanske också först i avslutningen inför sommaruppehållet – i segermatchen mot Tomelilla hemma på Ymorvallen – som Stefan riktigt blommade ut. Han briljerade då både som framspelare och målskytt och hans bländande teknik stod i fokus i båda rollerna.

I juli tränade Stefan med MFF:s tipselitlag och han imponerade stort i både träning och match och MFF ville skriva kontrakt med honom. Samtidigt fick Stefan kontakt med en talangscout för FC Barcelona och han erbjöd Stefan att dra iväg till Barcelona under åtta dagar. Flygbiljetterna låg klara och hotellvouchern likaså och under söndagen åkte också Stefan Ilic iväg.
Hoppas det går bra och att Stefan får sina fotbollsdrömmar besannade och han kommer säkert att ha nytt av sina upplevelser som ungdomsproffs i OFK Belgrad tidigare i ungdomskarriären.

I övrigt börjar semestern lida mot sitt slut och på söndag gäller det vanliga arbetsschemat igen och då har också småklubbarna omstartat på nästan bred front.
Badhytten är klar och det haglar beröm över nyskapelsen varje dag jag besöker Kämpingebukten och vattnet är oerhört behagligt för tillfället med en stadig temperatur kring ”precis över 20 grader”.
Boken i solstolen för tillfället är en ny höjdare och den rekommenderas oerhört varmt: Jeffery Deavers ”Det trasiga fönstret”. Deaver tar en varje gång med till New Yorks spännande kvartér och hans böcker är oerhört rika på detaljer och tekniska finesser.

Det gäller att hålla sig i trim bredvid litteraturintaget och häromdagen gick cykelfärden till Västra hamnen i Malmö.
En cykelfest väntade och vad var väl då lämpligare än att just cykla dit? Cirka tre och en halv mil är det från Höllviken och med en ”skulpturrunda” i Malmö att lägga till hemfärden – ja, då blev det ju cirka åtta mil denna dag. Cykelvägen från Näset till Malmö är suverän och belyst hela vägen hem. Vi var tillbaka hemma klockan halv två på natten och det tog exakt en timme och 35 minuter enkel tur och med tanke på att bussresan tar 45 minuter – ja, då tål cykeln att tänka på även vid ordinarie turer till sta’n.
Sta’n förresten – det har jag från och till använt om Trelleborg men då har våra tjejer alltid protesterat:
– Pappa, sta’n är Malmö och absolut inte Trelleborg!

Skulpturrundan i Malmö var en höjdare och rekommenderas också varmt. Material finns på turistbyrån och sedan är det bara att besöka skulpturerna runt om i parkernas stad.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

//sigge