Blogg

Påskafton med Kent-Harry

Även om småklubbsfotbollen fick sitt via besök på både Snarringe IP och Gislövs IP under eftermiddagen, blev det mycket handboll som komplement till ägg, sill och mycket annat gott senare under påskafton. Gode vännen sedan gott och väl 36 år, Kent-Harry Andersson, var på Höllvikenbesök och det var ett ovanligt avslappnat möte med ”Harry” – som det kort och gott blir i gemenskapen.

Det var förresten just Harry som la till ”Sigge” i absoluta begynnelsen av vår vänskap och det är väl OK. I dag är det också i princip bara kära svärmor Karin som använder tilltalet Lars – och det räcker. Harrys tillägg kommer förresten efter Harry Jönsson – MFF:aren som även han kom från Ystad en gång i tiden.

Sedan några månader tillbaka är Kent-Harry arbetslös eller rättare; entledigad från huvudtränarjobbet i Flensburg Handewitt i tyska Bundesliga men det går ingen nöd på honom och precis som AMF-arna har Harry en fallskärm och hans gör att landningen sker mjukt om så där 15 månader.

Även om vi står varandra nära vill han ännu inte yppa något direkt om framtiden men att han har något nytt på gång – det kunde man förstå mellan sillatuggorna och det man också kunde förstå var att det framöver inte kommer att handla om ett tränarjobb utan nog mer om ett lönsamt sportchefsjobb någonstans i Europa. Kön lär ringla av intresserade storklubbar…

En sak kom givetvis upp och det gällde mutskandalen i Tyskland, där det mer eller mindre står klart att Kiel mutade domaren i Champions League-finalen mot just Flensburg för två år sedan. Kiels ansvarige sportchef avsattes med anledning av skandalen så sent som i veckan som gick

– Man har spårat en utbetalning på 96 000 Euro – som inte går att förklara i Kiels räkenskaper – och spåret har lett till Polen via en kontakt i Kroatien och domaren i finalen kom från Polen, förklarar Harry.

Går det så långt att Flensburg tilldöms segern i finalen 2007 – ja, då har Harry också en bonus att plocka ut men det bryr han sig mindre om. Han vill bara att rättvisa skipas.

– När tyska tidningar har intervjuat mig har jag förklarat att jag kände på mig att den matchen gick bara inte att vinna, förtydligar Harry mutmisstankarna.

Harry på besök i alla ära – nu återstår en högintressant premiärmatch att bevittna denna påskhelg och det gäller Behar-Minnesberg annandagens eftermiddag.

Alltid trevligt att sitta och resonera om lite av varje under en pågående småklubbsmatch och denna gång var det extra trivsamt tillsammans med Mats, Roger och Micke på Snarringe IP.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

//sigge