Blogg

Oväsentlig avslutning i Höllviken

Under fredagskvällen möttes Näsets FF och Gylle AIF på Höllvikens IP och efter 1–1 i pausen stod det 2–1 till Näset, när Patrique Andersson plötsligt föll omkull på planen. Domaren Pavle Simonovski blåste omedelbart av matchen och Gylles Tom Åkesson – brandman i det civila – rusade till Näsetspelarens hjälp.

Som alltid kändes det som att minuter blev till timmar, innan ambulansen fanns på plats och Patrique kördes till Trelleborgs lasarett. Bertil och Niklas Thern, i Näsetledningen, meddelade senare, att Patrique Andersson ligger kvar för obervation men är utom all fara.

Varken spelare eller ledare var nämnvärt intresserade av att spela av de åtta minuter som återstod men så blev det och då kunde Gylle också rädda en poäng. En hands föregick den straffspark som Gylle fick och Daniel Persson slog säkert bollen i mål. Därmed 2–2 och i och med målet blev också Daniel Persson tvåmålsskytt för Gylle. Målen för Näset gjordes av Martin Fransson och Michal Aksamit.

– Enda behållningen var den att vi inte förlorade men vi är inte i harmoni för tillfället och det är ingen i laget som vågar ta tag i det. Det är heller ingen i vårt lag som ”har blod på hossorna” efter matchen, summerar Gylletränaren Rickard Harletun besviket efteråt.

– Vi borde leda med ett par mål i första halvlek och vi måste vara farligare framåt. Hela vårt spel är ängsligt, tillägger den andre Gylletränaren, Ola Persson.

Division 6 Södra
Näsets FF–Gylle AIF 2–2 (1–1)

NFF: Martin Fransson, Michal Aksamit, GAIF: Daniel Persson 2 (en straff)

Helgens fullständiga småklubbsprogram ser ut så här:

Division 3 Södra Götaland
Lördag: FC Höllviken-Svedala, kl 14
Söndag: BW 90-IFK Trelleborg kl 17

TA-tipset: BW 90-IFK Trelleborg 2-2

Division 4 Sydvästra
Lördag: FC Trelleborg-Hyllie, kl 14, Bunkeflo FF-BK Höllviken, kl 15

TA-tipset: FC Trelleborg-Hyllie 3-2

Division 5 Södra
Lördag: Skansen-Pelister, Vellinge IF-Barrikaden, ÖT Smygehuk-Nydala, alla kl 14

TA-tipset: Skansen-Pelister 3-1, ÖT Smygehuk-Nydala 4-1

Division 6 Södra
Lördag: Heleneholm-Anderslöv, kl 13, Västra Ingelstad-Kick och Klagstorp-Behar, kl 14, Gislöv-Bosnien och KF Malmö-Skegrie, kl 15

TA-tipset: Näsets FF-Gylle 1-2, Heleneholm-Anderslöv 1-3, Klagstorp-Behar 1-4, Gislöv-Bosnien 2-2, KF Malmö-Skegrie 3-1

Division 7 Sydvästra
Lördag: Minnesberg-Lilla Beddinge och Vellinge FF-Möllan, kl 14

TA-tipset: Minnesberg-L Beddinge 1-2

Efter 2–2 hemma mot Henån i seriepremiären följde 3–3 borta mot Lysekils FF och nu gäller det att ta tag i nästa match direkt. Det är tippade bottenlaget Stala IF som kommer till Havsvallen för möte med hemmalaget Smögens IF. Allt försiggår i division fem Bohuslän.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”