Blogg

Olá Portugal e Algarve!

Så har då sista ordet skrivits i veckans småklubbskrönika och det innebär också att semestertider väntar! Det handlar om en vecka i Algarve och så långt ned i ljuvliga Portugal – nej, där har Anna-Karin och jag aldrig varit. Vi har dock ”gjort” Portugal några gånger förut och det är ett land i stadd utveckling – med hjälp av inpumpade EU-pengar på bred front och ett vänligt land med otroligt god mat och minst lika goda viner.

För sex år sedan gjorde vi en helt fantastisk bilresa till Portugal och till favoritorten Sesimbra – som ligger söder om Lissabon och väster om Setubal. Routen vi åkte tål att upprepas:

Från Bordaux följde vi Atlantkusten – via Europas allra första markerade semesterort Biarritz in i de norra spanska regionerna Baskien, Kantabrien, Asturien och Galicien – in norrifrån till Portugal.

Hela den iberiska halvön är naturmässigt helt underbar och resan tillbaka över Madrid gjorde att vi passerade de allra flesta naturtyper hela Europa har att erbjuda. Väl hemma i Höllviken igen – ja, då stod tripmätaren på exakt 800 mil!

Denna gång blir det ingen bilresa utan TAP tar oss från Kastrup via Lissabon till Faro allra längst ner i södra Portugal. Det var förresten i Faro som Benny Mårtensson en gång lånades ut av TFF under några vintermånader och om minnet inte sviker var det också där den enda gången Benny någonsin blivit utvisad – men jag kan ha fel.

Bloggen ska underhållas från Albufeira men redan här kommer ett tips inför sommaren:

Lilla Beddinge BK ska för första gången arrangera Sommarcupen och cupen kommer att arrangeras på Thurevallen den 11 juli. Max antal lag blir 20 och först till kvarn gäller. Matcherna kommer att spelas på en sjumannaplan men med fem utespelare och en målvakt. 16 minuter lär gälla men 2×12 minuter i finalspelet. Läs mer på www.sommarcup.se.

”Småklubbsfotboll – när fotboll é som allra störst!”

Adeus!

//sigge