Blogg

Nu eller aldrig för IFK

Seriefinal!

Uttrycket i sig gör att man får den där riktigt härliga fotbollskänslan och seriefinalen spelas på Vångavallen om onsdag och det gäller IFK Trelleborg-FC Höllviken i division tre.

Visserligen tappade IFK ytterligare mark via mållöst borta i Tomelilla och även om IFK lär ha skapat flera fina målchanser, så ville det sig inte framåt. Bakåt var det vattentätt och det är kanske ändå det som är viktigt inför just seriefinalen.

Höllviken är ruggiga både bakåt och framåt och 45-4 i målskillnad talar sitt eget språk. IFK:s 28-9 är inte heller fy skam och förhoppningsvis kan det bli till en riktigt sevärd final.

Nu är det ju inte bara dessa båda lag det handlar om i toppen, även om Höllviken – oavsett utgången mot IFK – är klar seriefavorit. Nosaby var lite ute ur bilden men resultaten i senaste omgången och där Nosaby vann med klara 4-0 över Svedala gör, att nordostskåningarna i allra högsta grad är med i toppen på nytt. Dessutom – man möter IFK hemma i nästa spelomgång …

Sett till övriga divisioner, så förstår man besvikelsen på Ymorvallen och inget verkar gå FC Trelleborgs väg i år. Spelmässigt klart bäst senast mot Sjöbo ända tills Patrik Hallili ställde till det och blev onödigt utvisad med knappa halvtimmen kvar. Spelet tappades och gästerna kunde åka hem med segern på 2-0, där de båda målen lite olyckligt kom på målvaktsreturer. Och det ska sägas att Lukas Jönsson i FCT-målet dessförinnan hade spelat strålande och hållit nollan med bravur.
I samma serie vann ÖT Smygehuk över Skanör/Falsterbo och därmed är Smygelaget i allra högsta grad med i toppresonemanget – igen.

I division fem får hoppet stå till Behar och efter 7-1 mot Croatia ser det bra ut inför fortsättningen. Nu var inte Malmölaget speciellt bra men Beharspelarna fick chansen att ordentligt få spela ut och det kan bidra till fortsatta framgångar framöver.
Anderslöv fick endast 2-2 borta mot Vuk – att jämföra med 6-1 hemma tidigare under säsongen och enligt Boik-tränaren, Sven-Gunnar Moberg, underpresterade hela hans lag.
Gislöv åkte på däng eller hela 1-6 borta mot Bara och det kommer att bli till en lååång höst för Gislövslaget. Som i nuläget har att hålla Vuk och Eriksfält fortsatt bakom sig.

Pelister stod för omgångens småklubbsskräll, när man som jumbolag besegrade serieledande Vellinge FF med 2-1 på bortaplan. Därmed är också trelleborgarna ovanför nedflyttnings- och kvalstrecket och därmed finns, så klart, också chansen till nytt kontrakt. Nu överlät man också jumboplatsen till Lilla Beddinge – som fick stryk med 0-3 hemma mot Türk Anadolu.

Eftersom både trean och fyran lite generöst får chansen till kvalspel i division sju, är ju möjligheterna stora för både Klagstorp och Minnesberg men man är lite på väg att missa dessa. Klagstorp ligger förvisso endast två poäng efter både Kick och Möllan och upp till kvalchansen men 1-1 senast mot just Möllan kan ”kosta”.

I övrigt är det först de allra senaste dagarna som ju sommaren något börjat dra sig tillbaka men ännu är det ljuvligt att bada i Kämpingebukten och det är fortfarande strax under de 20 graderna i vattnet.

Måste bara strö rosor över den cykelväg som ju nu finns mellan Skegrie och Trelleborg och söndagens cykeltur kombinerades med nytta och nöje. Först till Albäcksvallen för matchen Behar-Croatia och sedan redaktionen på det och tillbaka från TA på C B Friisgatan och hem till Stjärndalavägen i Höllviken tog det exakt 40 minuter.
Hustru Anna-Karin mötte vänligt på vägen hem och hann ungefär till Ståstorps gård, innan det var dags att vända och tillbaka hade den inväntade motvinden övergått till lite lagom sidovind.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge