Blogg

Nedräkningen börjar

Normalt sett går ju nästan allsvenskan och småklubbsfotbollen hand i hand – nå, ja det brukar väl skilja en eller två helger – när det gäller premiärspel men så är ju inte alls fallet i år. Allsvenskan börjar ju strax efter vinter-OS är slut, medan småklubbarna dröjer till nästan fram emot VM i ishockey. Visst låter det knasigt men så är det ju.

Oavsett att det dröjer gott och väl en månad, innan vi alltså får uppleva småklubbspremiären – ja, då ligger vi i startgroparna på redaktionen och i år tänkte vi förnya oss något, när det gäller småklubbspresentationen. Men ändå kanske inte och med det menar jag att uppslaget har vi fått från andra, närbesläktade mediekanaler men det kan bli lyckat. Hoppas det i alla fall!

Inför presentationen vore det ju toppen, om alla våra småklubbar kunde göra i ordning en liten ”fakta-ruta” och den skulle i så fall någon ledare kunna mejla till sigge.hansson@trelleborgsallehanda.se. Som vanligt: tränare, assisterande tränare, målvaktstränare, lagledare, nyförvärv och tappade spelare samt målsättningen, så klart! Det hade hjälpt mycket och tack på förhand!

Jag tar mig alltså friheten att be om hjälpen här på småklubbsbloggen och efter helgens debattinlägg förstår jag i ännu högre grad att väldigt många småklubbsentusiaster läser så många bloggar man bara kan komma över. Och oavsett vad som framkommit; alla våra lokala fotbollsbloggar anses nog väldigt bra. Var och en på sitt lilla ”personliga” sätt!

Om det är någon som inte riktigt kommer i håg – här är alla ”våra” 18 småklubbar. I rangordning efter serietillhörighet och placering i fjor:
1)FC Trelleborg, 2)IFK Trelleborg, 3)MF Pelister, 4)BK Näset, 5)Vellinge IF, 6)Östra Torp Gif men numera ÖT Smygehuk FF, 7)Skanör/Falsterbo IF, 8)Anderslövs Boik, 9)BFK Behar, 10)BK Skansen, 11)Västra Ingelstads IS, 12)Minnesbergs IF, 13)Gislövs IF, 14)Skegrie BK, 15)Näsets FF, 16)Gylle AIF, 17)Klagstorps IF, 18)Lilla Beddinge BK,

Dagens bästa:
1) Eje tillbaka som ordförande
2) Pelister höll 0–0 ända in i andra halvleken mot Höllvikens Gif

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

//sigge