Blogg

När Europa kanske är som allra bäst

Algarve, i södra Portugal eller i något av Europas utmarker, är en pärla utav sällan skådat slag. Regionen utgörs av en aggressiv, unik kustremsa, med insprängda små underbara badvikar – med den mjukaste av sand – mellan enorma klippmassiv. Till allt detta ett tidvatten som gäckar tryggheten men som gör kustremsan ännu mer unik.

Priserna så här under lågsäsong är helt suveräna eller vad sägs om en riktigt god fiskrätt – det är definitivt här dessa ska ätas – med ett superbt inhemskt vin for cirka 350 kronor. För två personer!

Det är alltid nyttigt att komma hemifrån och det känns som om vi snart inte är bäst på nånting. För några år sedan placerade vi Portugal som ett europeiskt U-land och EU-pengar har definitivt gjort sitt till men nu känns det som om Portugal till och med är klart förbi oss!

Här är rent, prydligt och så fint överallt, att Sverige snart känns som ett riktigt ”skitland”. Har hittar man inte ett klotter, inte ett pappersskräp och utanför flygplatsen i Lissabon gick en kvinna och plockade upp alla fimpar!

Med andra ord känns det som om vi är på väg att köras förbi både till höger och vänster. Till vänster förresten – det är heller inte länge sedan Portugal var ett land ganska långt åt just vänster.

Första maj har förlöpte som om det vore vilken dag som helst. Helt utan både fanor och demonstrationståg och därmed är väl heller kanske inget sig likt på dessa europeiska breddgrader.

Hemifrån småklubbsvärlden gläds man åt IFK:s mäktiga vändning mot Tomelilla, där 0-2 blev till seger med 3-2. Ett annat resultat som överraskar ar ungdomliga Gislövs 1-0 borta mot Skansen.

”Småklubbsfotboll – när fotboll är som allra störst!”

//sigge