Blogg

Något gott ur allt det dåliga?

Så lär då Pelisterledningen – med fotbollsordföranden Jörgen Johanssonmen säkert också ordföranden i hela MF Pelister; Marjan Bosevski i spetsen – ha fattat beslut om ny tränare. Utan att ha fått det bekräftat lär det handla om rutinerade Mico Radovic – närmast väl helgonförklarad i Malmöklubben Balkan efter sju eller åtta omgångar som tränare där.

Jag är också helt säker på att Mico Radovic nappat på tränartonerna utan att haft anledning att bry sig om den ”annons” som kablades ut här på bloggen tidigare i veckan och där det gick att läsa ”Sökes: En idiot till tränare”. Mico Radovic är en mycket välmeriterad tränare och kan säkert bli den samlande länk som kommer att krävas i det Pelisterlag som nu samlar ihop krafterna efter bakslaget på bred front på Malmö stadion senast.

När det gäller nämnda ”annons” reagerade också Marjan Bosevski som menade att det är många som bara läser bloggrubriken utan att kanske läsa hela innehållet längre ned, där det stod att läsa i en intervju med Jörgen Johansson:
Finns verkligen den idiot till tränare som redan när han tar jobbet vet att styrelsen kan gå in och ändra i laguttagningen?
– Det vet jag inte men vi hoppas, som sagt, hitta en ny till på måndag, svarar Jörgen.
Jag kan hålla med Marjan – läser man inte intervjun med Jörgen – ja, då kan, så klart, uttrycket ”idiot” framkalla starka känslor OCH så var alltså inte meningen men självklart var meningen att sticka ut lite extra efter de tokigheter som kablades ut i samband med matchen IFK Malmö–Pelister.

Precis som i alla andra sammanhang, där något gått galet eller där något blivit galet – ja, då kan säkert också något riktigt gott komma ur denna trista story och varför inte inleda denna nya era med en seger i mötet med Höör på lördag?

Att gå på teater är alltid festligt och rogivande och i onsdags blev det en riktig höjdarkväll för Anna-Karin och mig. Vi hade valt att beställa biljetter till Ronny Danielssons prisade ”All you need is love” på Intiman i Malmö och vi inledde på Teatergrillen med räkmacka och osttallrik. Att det röda vinet var gott, kunde jag förstå men även min lättöl var riktigt god och tillverkad i huset tydligen av den engelske krögaren.
Sedan alltså in bakom restaurangen och in på Intiman – som ju är en fantastisk scen med inte så litet Broadwaystuk över sig med närheten till aktörerna på scenen. Pjäsen handlar om sex bögar – kort och gott men oj, vad Danielsson fångat våra fördomar på ett mästerligt sätt och vilka fantastiska skådespelarprestationer Kenneth Milldoff, Bashkim Neziraj, Göran Dyrssen, Lindy Larsson, Mårten Svedberg och Magnus Schmitz bjuder på!
Pjäsen går bara maj månad ut, så skynda på och självklart behöver man inte anamma hela vårt kit – det går bra att ”bara” njuta av föreställningen och rött vin eller öl går att beställa till pausen…

Efter 1–2 mot Hamburgsund ligger nedflyttade Smögens IF i bottenregionen på Bohuslänsfemman med två raka nollor. På söndag väntar Grundsund borta och risk finns väl tyvärr för en ny grundstötning…

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

//sigge