Blogg

Mourinho tog efter Tommy

Inför derbyt FC Trelleborg–IFK fanns anledning att besöka de båda lägren och väl på Ymorvallen fick man klart för sig att det man skriver det engagerar och FCT-tränaren Tommy Johnsen Olivius inledde med hotet ”att dig pratar jag inte med!”

En snabb tanke och självklart förstod jag ganska omgående vad Tommy tänkte på och det var första seriematchen mot Svedala och där Tommy blev hänvisad till ”läktaren” och där jag la mig i efteråt.

– Jag käftade faktiskt inte med domaren utan jag stod bara utanför markerat område och när det gäller min mobilkontakt med bänken – ja, du såg väl hur Mourinho gjorde i princip likadant, när han blev utvisad mot Barcelona, förklarar Tommy och redan där tyckte jag mig se en skämtsam attityd i ansiktet.

Sportsman som han är ut i fingerspetsarna tror jag också att Tommy helt kommit över den bild jag gav åt utvisningen mot Svedala när jag väl är färdig på Ymorvallen och något illa menat – nej, det var sannerligen inte tanken med blogginlägget.

När det gäller Mourinhos lappskrivande direkt när han satt sig på läktaren efter utvisningen kan jag – oavsett Champions League-statusen – tycka det är ganska magstarkt att det accepteras och vad är det egentligen då för mening med att visa en tränare från just tränarbänken?

Nu kan klart inte jag lägga mig i UEFA-reglerna och knappt ens ju i de svenska som gäller småklubbarna men roligt att bara få tycka till.

Derbyt på Ymorvallen kommer säkert bli ett riktigt tufft sådant men i grund och botten är det riktig rolig och offensiv fotboll de båda klubbarna bjuder på i år och blir det hårt och fysiskt à la Real Madrid–Barca – ja, då beror det inte på hårdföra spelare utan precis som i Madrid; viljan att vinna och avskyn att förlora!

Nu är vi ju snart inne i maj månad och först då kommer det att handla om en och annan ”mitt-i-veckan-omgång” men ännu så länge gäller spel fredag, lördag eller söndag. Så här ser helgens spelprogram ut i sin helhet:

Division 3 Södra Götaland
Fredag kl 18.30 FC Trelleborg–IFK Trelleborg

Division 4 Sydvästra
Lördag kl 13 Kulladals FF–MF Pelister, kl 15 Åkarps IF–ÖT Smygehuk

Division 5 Södra
Fredag kl 18.30 BFK Behar–V Ingelstads IS, 18.45 IFK Ystad–BK Skansen, 19.00 Skivarps Gif–Anderslövs Boik, 19.15 BK Näset–Rydsgårds AIF
Lördag kl 13 Skabersjö–Skanör/Falsterbo IF, kl 14 Gylle AIF–Öja FF

Division 6 Södra
Fredag kl 19 SoGK Charlo–Klagstorps IF
Lördag kl 13, FC Österlen–Vellinge IF, kl 14 Gislövs IF–Näsets FF

Division 7 Sydvästra
Lördag kl 14 Lilla Beddinge BK–VUK, Skegrie BK–Holmeja IS

… och för den som har vägarna förbi:

Division 5 Bohuslän
Lördag kl 15 på Havsvallen: Smögens IF–Henåns IF

Samtidigt med att det riktigt våras för småklubbsfotbollen – ja, då börjar det bli till riktig sommarvärme hemma i Kämpingebukten och nu är tempen redan uppe i nästan 14 grader och senast visade den 13,5! Ännu så länge behöver man dock absolut inte trängas i baljan och utanför familjen har jag ännu så länge endast sett ett par badande och för mig är det typiskt svenskt faktiskt ganska lagom…

Badandet året om sprider sig dock och under senaste derbyt på Albäcksvallen satt jag och språkade med en av Söderslätts stora småklubbssupportrar; Dennis Bengtsson och han hade provat på att bada mitt i senaste vintern – i nollgradigt vatten men med bastu som förrätt och Dennis sa spontant så här:

– Det var faktiskt otroligt skönt!

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge