Blogg

Mörkret börjar lägga sig – men det finns ljus...

Så är vi då inne i första höstmånaden och visst märks det väl lite från och till att också höstvindarna börjar visa sig. Har kommit igång rejält med att cykla och ligger i nuläget på ett snitt av cirka tio mil per vecka – sedan tre veckor tillbaka. Badtemperaturen ligger fortfarande stadigt kring 17-18 grader och vattnet i Kämpingebukten är som vanligt – dejligt!
Fotbollskvällarna – när det gäller småklubbsfotbollen på Söderslätt – går in på sista varvet och snart går det inte att spela kvällsfotboll utan att ha möjligheten till elljus. Det var anledningen till att Östra Torp tvingades spela ”hemma” mot Gärsnäs i Anderslöv. Det är ju också endast i Anderslöv och på Vångavallen vi har möjligheten till kvällsfotboll och IFK möter också Veberöd i nästa hemmamatch en fredagskväll.
Mörkret lägrar sig inte bara i naturen utan även i serietabellerna på sina håll men ingen behöver oroa sig i division tre men väl våra båda Vellingebaserade lag i fyran. För VIF har säkert tåget gått och BK Näset ligger tyvärr inte långt före och det är nog bara att inse att båda lagen har att inrikta sig på division fem kommande år. Illasinnade rykten ger tummen rejält ned för BK Näsets seniorverksamhet i förlängningen men vi får verkligen hoppas på en fortsatt kamp och inte bara om en överlevnad utan även om en snar comeback – i så fall – till division fyra.
Även om alltså Anderslöv har ljus över konstgräsanläggningen, så lägrar sig tyvärr mörkret mer och mer över Boik och sett till lördagens match – för någon kamp blev det aldrig och till det saknades hemmaviljan helt och hållet – mot Liga 06 – ja, då är oddsen låga för att Patrick, Jonas & Co ska slippa undan kvalspelet nedåt.
I sexan ser det hyfsat positivt ut och det är bara att hoppas på Skegrieseger i eftermiddag hemma mot Janstorp – annars kan det tyvärr handla om mörkläggning även i Snarringe. Vid förlust för Skegrie är inte bara kvalplatsen i fara utan då kan det bära direkt ned i sjuan – efter BK Vångens nästan onaturliga uppvaknande i matchen mot Behar. 2–0 i Oxie var varken mer eller mindre en riktig knall!
Ljuset då – var finns det?
Ja, i första hand kring MF Pelister, så klart och inte kan man väl annat än imponeras över säsongens andra seger mot serieledande Kvarnby, eller…? Kontraktet är i princip klart och nu kan Anders Palmér & Co i stället ta sikte på både ”bäst i stan” och på en kvalplats uppåt. Inget verkar ju nämligen omöjligt för poplaget just nu!
Ett annat poplag är definitivt BK Skansen och oavsett vilken av topplatserna det till sist kommer att handla om, så är jag säker på att Albäcksgänget går upp. Det finns BÅDE rutin och kvalitet i laget för spel i division fem.
Däremellan kommer ju division fem och ljuset där är både Skanör/Falsterbo i Malmöfemman och Östra Torp i den andra. Skanör sjabblade dock till det rejält hemma mot Prespa Birlik och trots en man mer släppte man upp gästerna till oavgjort och det var onödigt. Speciellt som Flagg orkade med oavgjort mot serieledande Eriksfält.
Torp har kommit tillbaka rejält och nu hörs det på Mathias Jönsson att det är riktigt uppåt igen. Nu är i alla fall kvalplatsen klar men Rydsgård verkar för stabila för tillfället för att man där ska släppa upp någon konkurrent i toppen.
I sjuan är det varken ljust eller mörkt men visst; spelarna i Klagstorp ska fortfarande ha en eloge och det radas upp förlustfria matcher på rad och 4–0 mot Helsingkrona innebar den femte på raken! Ser fram emot derbyt på lördag, när Gylle kommer på besök!
Lite ljus även över Havsvallen i Smögen men det handlar inte om något elljus där heller. Nej, det gäller segern över bottenkonkurrenterna i Hogstorp med 4–3 och det innebär sju poäng upp för Smögens IF lagen emellan. Kvalspel för att stanna kvar i division fyra Bohuslän/Dalsland kommer dock inte SIF undan.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”
//sigge