Blogg

Morgondopp har guld i mund...

Vilken fantastisk vecka det varit och inte kan vi väl klaga på sommaren 2009 så här långt, eller…? Nja, Anna-Karin nöjer sig inte ännu utan hon kräver nog minst en vecka till med riktig sommarvärme och gärna resten av augustihelgerna med för den delen – för att hon ska vara rimligt nöjd med sommaren.

Även om den inte är beställd ännu – det ska mycket till för att INTE en Greklandsresa ska bokas inför kommande sommar och vi vågar nog inte chansa ytterligare en sommar. Även om alltså jag är i det närmaste helnöjd.

Under nära nog hela senaste veckan har dagen inletts cirka kl 08.00 med en bit banan hemma vid, en cykelfärd till stranden, ombyte till badkläder i hytten och sedan en rask promenad ända bort till Falsterbokanalen men ibland inte bara dit utan även hela piren ut till fyren vid kanalinloppet.
Promenaden tur och retur tar cirka 50 minuter och väl tillbaka vid hytten ett ljuvligt, svalkande dopp i ett klarblått havsvatten som hållit sig kring 22-23 grader hela tiden.

Efter doppet och ombyte – cykelfärd tillbaka hem för att fixa matsäck och sedan tillbaka till strandhålan igen. Där har vi sedan legat ända fram till cirka kl 17. Dopp i havet med jämna mellanrum har mixats med god läsning, där Jeffery Deaver och ”Det trasiga förstret” är avklarad. Nu gäller istället Ann Rosmans kriminalroman i Marstrandsmiljö och som heter ”Fyrmästarens dotter”. Lite Läckberg men kanske ändå inte och klart godkänd så här långt.

Kvällarna har sedan antingen avnjutits med middag på terrassen utanför badhytten – och ingen gång i veckan har vi behövt avsluta inuti hytten – eller i lusthuset där hemma. En dag blev det bussresa till Skanör med ungdomarna i familjen och en vända till Fiskrögeriet där. Gud, va’ gott och det blev en väldigt trivsam afton i go’a ”svärsöners” sällskap.

Det är ju inte bara nöje som gäller, även om fotbollen ju självklart tillför en hel del och småklubbarna har ju dragit igång igen på nästan bred front. Som Söderslätts enda serieledare inledde väl som sig bör Östra Torp – då pratar vi om serierna under division tre – och Torp sjabblade till det något i slutminuterna. Först vände Anders Nilsson och Mathias Herrström 0–1 till 2–1 och efter Nicklas Mattssons mål fram till 3–2 trodde nog de flesta att segern var i hamn. Nu blev det till sist 3–3 och en liten besvikelse kunde skönjas och höras bland supportrarna.

”Systerklubben” till Torp; Lilla Beddinge i sjuan, var med om nästan samma sak och där blev 1–0 till sist 1–3, där Öresund gjorde de två sista målen under de sista sju minuterna.
Behar i femman och Pelister i trean har kommit igång rejält och eftersom FC Trelleborg hade Föreningens Dag på Vannhög – ja, då spelade båda lagen på Ymorvallen denna helg. 2–4 klarade sig Markaryd med men Köpingebro åkte på hela 1–9 mot Behar och det måste ha varit en tung resa österut efteråt.
Gislövs ungdomar gjorde en heroisk upphämtning mot Svenstorp hemma och efter 0–3 och spelade 55 minuter blev det till sist 3–3!

U2 och Madonna på Ullevi lär ha varit nästan magiskt men Pugh Rogefeldt på Victoriateatern senare i höst kan bli till åtminstone ”minimagiskt” och även där är det ju matsäck som gäller…

Utanför Söderslätts småklubbar förlorade tyvärr Smögens IF bottenmötet borta med bottenkonkurrenterna i Grebbestad med 1–3 och det kommer att bli en tuff höstmanöver för ”feskepöjkara” på Havsvallen.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

//sigge