Blogg

Matchen var jämn fram till eländet

Matchrapporteringen – i stort – från Pelister–FC Trelleborg finns under SPORT men den tål att återupprepas här och det ska sägas att första halvleken var just ett riktigt derby. Man förstod att inget lag skulle vika ned sig och så blev det ju också fram till eländet en bit in i andra halvlek.

Efter de båda utvisningarna – Patrik Halili i FCT och Kaj Andersson i Pelister – hade FCT ett par riktigt vassa chanser, där Andreas Lewitz friläge kom som närmast ett mål. Lewitz sköt då bollen strax utanför Aleksander Cvetkovskis högra stolpe. Vid ett annat tillfälle låg bollen nästan på Aleksanders mållinje men inget mål och 0–0 i pausen.

När spelarna kom ut till andra halvlek talade inget emot att det skulle bli till en fortsatt kamp lagen emellan och inledningen var också riktigt bra. Inte minst Pelister – med Edison Mulaj i spetsen men där även Toni Forsberg var inblandad – kom fram i några riktigt fina kombinationer på högerkanten men utan att ändå komma riktigt till avslut.

Efter det omdiskuterade domslutet och som i allra högsta grad bidrog till Tobias Hanssons mål till 0–1 och där Pelisters kanske viktigaste spelare; lagkaptenen Mohammed Fakhro, blev utvisad – ja, då var det också som om luften helt gick ur Pelisterspelarna.
Ganska förklarligt att man deppade över det olyckliga som uppstod vid Tobbes mål MEN väldigt olyckligt att man inte på nytt ändå kunde mobilisera tillräckligt med glöd för att hålla ställningarna matchen ut. Trots alltså en man mindre och allt eländet gjorde ju att FCT-spelarna kunde defilera i mål och 4–0 kunde mycket väl blivit till ytterligare ett par segermål.

Bland målskyttarna märks speciellt inhopparen, Adam Weiszewski, som nu gjorde comeback efter utflykten till Göteborg. Adam behövs och med hans återinträde får tränaren Christian Lind också ytterligare möjligheter till alternativa offensiva lösningar.

Till syvende och sist; oavsett hur olyckligt ett domslut än må vara går det ju inte att ändra på det och därmed gäller det ju också i lägen som detta att – trots allt – bita ihop och spela vidare. Man kan tycka synd om Pelister i stort och i synnerhet om nye tränaren Vladimir Marica men faktum kvarstår och det är att två väldigt olyckliga ställningstaganden bidragit till onödiga 1–5 mot IFK Malmö och nu 0–4 mot FCT. Som lag är Pelister alldeles för bra för plumpar likt dessa båda resultat och de ger ingen rättvisa åt de kvaliteter som också finns bakom den grönvita munderingen.

Med en fortsättning i lugnets tecken för ”Vladi” & Co – ja, då kvarstår också mitt tidigare tips; att Pelister hamnar strax ovanför mitten i sluttabellen.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

//sigge