Blogg

Man kan redan skönja ett och annat

Småklubbskrönika

Det kan låta lite kaxigt kanske men redan efter två omgångar kan man skönja ett och annat i den lokala småklubbsfotbollen och då är allt tyvärr inte bara positivt. FC Trelleborgs premiärseger borta mot lika tippade topplaget IFK Malmö imponerade stort och även om nykomlingen Limhamns FF också vann premiären – hemma mot Balkan, så trodde nog de flesta, att LFF skulle bli till en munsbit för Meysam Javans grabbar.

Frågan som gällde, när i alla fall jag äntrade Ymorvallen, var med hur mycket FCT skulle vinna? Under tiden man satt och funderade och började lägga upp riktlinjerna i reporterblocket – ja, då passade Limhamn på att göra 0-1. När man sedan hade anledning att sitta och undra över alla dumma beslut hemmaspelarna ideligen tog – ja, vad händer väl då? Jo, 0-2 och lika passivt som det var i FCT:s försvarsspel vid 0-1, likadant var det nu vid 0-2.

Det var rena rama hönsgården i hemmaförsvaret under i princip hela matchen och det var rena turen, att det inte stod mer än just 0-2 i pausen. Nog satt man och funderade över Meysam Javans klokca tränarod till spelarna i pausen och väl ute på planen igen skulle säkert saker och ting rättas till. Nu blev det inte alls så utan 0-3 kom en bit in i halvleken och även om reduceringen kom på ett halvt självmål – Daniel Jovanovic fick målet, så fastställde Limhamn ganska rättvist 1-4.

Istället för att haka på i toppen, förstår man nu, att det inte alls kommer att bli en enkel ”resa” för FCT tillbaka till division tre. Lika svårt kommer det att bli för IFK, att ta nästa steg och det vill säga tillbaka till finrummet i division två. 0-2 blev till 2-2 hemma i premiären mot Råå och nu föll man med 0-1 borta mot Prespa Birlik – målet kom med elva minuter kvar och där IFK-arna tydligen missade målchanser i parti och minut.

Det man också redan kan skönja är det, att ÖT Smygehuk säkert kommer att tillhöra toppen i division fem och lika säkert är, att Pelister får stora problem. Inte bara att ta poäng utan att överhuvud taget få ihop lag efterhand. Skansen i samma serie kommer säkert att ställa till det för ett och annat topplag men det troliga är väl, att Fredrik Sandell & Co själva hamnar någonstans i mitten.

Behar, Anderslöv och Gislöv har lagt ribban i division sex och två raka segrar visar på stabilitet. Undrar om det i förlängningen ändå inte kommer att handla om en tvekamp mellan Anderslöv och Behar? Tyvärr ser det redan ut som om Skegrie kommer att få det svettigt värre, när det gäller att rädda sig kvar och där kan man nog ta småklubbsbröderna i Klagstorp i hand?

I lägsta serien står väl så mycket klart, att Minnesberg får det tufft men att Lilla Beddinge har chansen att få kvalspela uppåt och 0-2 borta mot tippade topplaget Holmeja ändrar inget i sak där.

Veckans…
… utvisning: Den drabbade IFK:s Migjen Shaqiri.
… besvikelse: Den var stor och den stod FCT-spelarna för hemma mot nykomlingarna – nedifrån – Limhamns FF. Gästerna vann med klara 4-1.
… urladdning: Mellan den 33:e och den 42:a minuten i första halvlek gjorde ÖT Smygehuk hela 5-0 borta på Croatia – som ledde med 1-0. Till slut hela 6-1 till ”Torp”.
… laguppställning: Ända in i det sista tvingades tränarduon; Ilia Kitanoski och Tadeusz Andersson, ringa efter spelare och den definitiva laguppställningen lämnades in två minuter efter tiden för avspark!
…halvlek: Om nu Torp alltså öste in mål i slutet av första halvleken, så gjordes samtliga mål på Gislövs IP i den första halvleken, när hemmalaget besegrade Skegrie med 4-2.
… derby: Det var inte det enda men ändå det mest välbesökta derbyt och det mest omtalade och då gäller Behar-Gylle på Albäcksvallen.
…konditionstest: Åter igen avgjorde Anderslöv i andra halvleken och denna gång ledde KF Malmö med 1-0 i pausen. Till sist dock 3-1 till Boik.
…målvakt: Niklas Malmberg är egentligen målvakt men i Holmeja väljer han utespel och det var han som gjorde båda målen i segermatchen mot Lilla Beddinge. HIS vann med 2-0.
… DM-match: Slutspelsmatchen Skansen-Bunkeflo FF slutade 2-3 (2-2), där Mattias Rosvall gjorde båda Skansenmålen och där gästerna avgjorde på övertid.

Skytteligan:
4 mål: Oliver Oliveros, ÖT Smygehuk
3 mål: Emir Rozajac, Behar
2 mål: Fisnik Shala, Daniel Jovanovic, FC Trelleborg, Christian Ahlström, ÖT Smygehuk, Alex Apostolovski, Arman Brkic, Behar, Daniel Persson, Gylle, Patrik Andersson, Boik, Alexander Mårtensson, Joel Svendsen, Gislöv, Fredrik Widman, Minnesberg
1 mål: Martin Nordbladh, IFK, Gustav Lindquist, ÖT Smygehuk, Mattias Rosvall, Martin Malmgren, mattias Jönsson, skansen, Adnan Rastoder, Mirza Vrbanjac, Haris Rozajac, Behar, Tom Åkesson, Anders Jonsson, Omar Fakhro, Gylle, Johan Assarsson, Patrik Assarsson, Kim Eriksson, Martin Nilsson, Boik, Valon Zejnullahu, Frans Magnusson, Christoffer Petersson, Gislöv, Patrik Ljungqvist, Mattias Arro, Skegrie, Fredrik Johansson, Joakim Suhonen, Klagstorp, Daniel Simonovski, Daniel Andersson, Rasmus Andersson, L Beddinge, Miroslav Tanasijevie, Minnesberg

Veckans spelprogram:
Division 3 Södra Götaland

Lördag: Svedala-BW 90, kl 13, Staffanstorp-FC Höllviken, kl 14, IFK Trelleborg-Furulund, kl 15

TA-tipset: IFK-Furulund 3-1

Division 4 Sydvästra
Lördag:
BK Höllviken-FC Trelleborg, kl 16

TA-tipset: BK Höllviken-FC Trelleborg 2-3

Division 5 Södra
Fredag:
Barrikaden-Skanör/Falsterbo, kl 18.30
Lördag: Eriksfält-Vellinge IF, kl 13, Skansen-ÖT Smygehuk, kl 14, Pelister-Liria, kl 15

TA-tipset: Barrikaden-Skanör/Falsterbo 2-3, Eriksfält-Vellinge 3-1, Skansen-ÖT Smygehuk 3-3, Pelister-Liria 1-4

Division 6 Södra
Fredag:
Bosnien-Behar, kl 18.15,
Lördag: Heleneholm-Klagstorp, kl 13, Anderslöv-V Ingelstad, kl 14, Skegrie-Näsets FF, kl 14, Gylle-Gislöv, kl 14

TA-tipset: Bosnien-Behar 2-2, Heleneholm-Klagstorp 5-1, Anderslöv-V Ingelstad 3-1, Skegrie-Näsets FF 2-1, Gylle-Gislöv 2-2

Division 7 Sydvästra
Torsdag:
L Beddinge-Vellinge FF, kl 19
Lördag:Minnesberg-Türk Anadolu, kl 14

TA-tipset: L Beddinge-Vellinge FF 2-1, Minnesberg-Türk Anadolu 1-5

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge