Blogg

Man får skylla sig själv ...

Oj, vilken fotbollsgala vi bjöds på i lördags och det var bara glada och nöjda miner hos alla som var där. Jag tror att priserna som delades ut också i stort ansågs hamna i rätta händer men visst; en och annan kan, så klart, vara besviken.

När nu allt på plats kändes toppen – och det inkluderar även maten som serverades och Diamantorkesterns engagemang i att få alla med sig – kanske man ändå kan tycka till om dem som nu valde bort fotbollsgalan.

Ingen från BK Skansen, Klagstorps IF, Lilla Beddinge BK eller MF Pelister fanns där och visst var det lite tråkigt i sig men till syvende och sist; man får verkligen skylla sig själv och det kommer ju fler galor.

Vid kontakt med Skansenordföranden, Magnus Persson, kunde denne också förbanna, att det ska vara så svårt eller omöjligt att dra samman gänget även utanför själva fotbollsplanen.

– Vi har avslutningsfest nu den 2 november och till den har endast 20 spelare med respektive anmält sig och även det tycker jag är alldeles för lite.

Tillägget till Magnus Persson blir detta och inte minst med tanke på att han själv fanns med på fotbollsgalans kick off redan innan sommaren och där just detta togs upp:

– Varför passade man inte på att hålla nämnda avslutningsfest i Parken i lördags och då i samband med just fotbollsgalan?

Med ny tränare och laget minst intakt – ja, då kan det ju gå så väl, att BK Skansen helt enkelt står som seriesegrare inför nästa fotbollsgala och frågan blir då denna:

– Tänker man komma då och hur roligt hade det väl varit, om man stod där själv i Parken och hyllades som seriesegrare?

Visserligen är Lilla Beddinge BK lite på dekis för tillfället – som åternedflyttade till division sju men även där; i fjor stod publiken upp och applåderade seriesegern och alla LBBK-are solade sig i galaglansen. I år fanns alltså ingen från Thurevallen ens på plats.

IFK-damerna fanns på plats och det rikligt och alla prisades också som oerhört värdiga seriesegrare och Årets Tränare; Magnus Winqvist, och alla hans damer gick obesegrade igenom division tre. Så visst var de värda alla den uppvaktning man nu fick vara med om.

Klagstorp, Minnesberg och Pelister saknade också representanter och för de båda landsortsklubbarna kan man ha viss förståelse för problemet att få hit folket och varken i Klagstorp eller Minnesberg finns någon lokal förankring i laget. Men ledarna då och nog kunde väl en eller annan kort och gott representera, eller …?

I fallet Pelister är jag aningen förvånad och där trodde jag nog att Toni Krstevski själv eller någon annan i hans engagerade ställe skulle dyka upp men alltså Njet, även här.

Oavsett vilka som var där eller vilka man saknade; nu packas galakostymen ned för den här gången och det är bara att dra på sig jobbdräkten igen och snart vankas ju TA-cupen.

I samband med fotbollsgalan offentliggjordes även lottningen av den populära inomhuscupen och lottningen utföll så här:

Herrar:
Grupp A:
TFF. ÖT Smygehuk, Behar, Vellinge FF och Gylle AIF.
Speldatum: Lördagen den 30 november.
Grupp B:
FC Höllviken, FC Trelleborg, Anderslövs Boik, Näsets FF, Skegrie BK och Klagstorps IF.
Speldatum: Söndagen den 1 december.
Grupp C:
IFK Trelleborg, Skanör/Falsterbo, Gislövs IF, MF Pelister och BK Skansen.
Speldatum: Lördagen den 23 november.
Grupp D:
Svedala IF, BK Höllviken, Skabersjö IF, Lilla Beddinge BK och Västra Ingelstads IS.
Speldatum: Söndagen den 24 november.

Damer:
Grupp A:
IFK Trelleborg 1, Klågerups Gif 2, Svedala 2 och BK Höllviken.
Speldatum: Lördagen den 23 november.
Grupp B:
IFK Trelleborg 2, Klågerups Gif 1, Svedala IF 1 och Näsets FF.
Speldatum: Lördagen den 30 november.

Juniorer:
Grupp A:
IFK Trelleborg, Svedala IF, Västra Ingelstads IS och Anderslövs Boik.
Speldatum: Söndagen den 24 november.
Grupp B:
TFF, BK Höllviken och FC Trelleborg.
Speldatum: Söndagen den 1 december.

Samtliga grupper avgörs i Söderslättshallens A-hall. Där avgörs också slutspelet, torsdagen den 5 december och dit går de två bästa lagen från varje grupp.

Till sist:

Varför kan man som idrottsledare inte acceptera en förlust och hur tramsigt låter det väl inte, när man som Pirates-tränaren, Ali Lou, skyller på att korgarna och plankan satt snett i Höganäs? Båda lagen blev väl i så fall förfördelade, eller …?

Det låter minst lika töntigt, när HBK-tränaren, Birthe ”Buttan” Hansson, förvandlas till ”Butter-Hansson” efter dam-matchen i Skövde.

”Åtminstone fem klockrena mål blev avblåsta” och ”Domaren gav oss helt enkelt inte chansen att vinna” och slutligen ”Vi blev totalt bortdömda”.

Herre Gud, vad håller vi på med och tror vederbörande tränare, att domare går till match och medvetet dömer till nackdel för ena laget? Konsekvent alltså och i en match på division två-nivån?

Nej, den enkla går i alla fall inte jag på och i matchprotokollet står det 24-21 till Somby/Skövde och det var förmodligen ett ganska rättvist resultat och gör man mindre mål än motståndarna – ja, då kan det till och med bli till en butter förlust!

Vid en titt i tabellen, blir i alla fall jag ännu säkrare på att domaren nog inte har så himla mycket med HBK-resultaten att göra utan det gäller nog att rannsaka det egna spelet i stället. Det är min förhoppning – precis som väl alla andra lokala handbollsvänner – att HBK-damerna snarast möjligt kan lyfta från den jumboplats man nu innehar och att man lägger energin på helt andra saker än att skylla på domarna.

Till allra sist:

Kämpingebuktens vatten bibehåller värmen och under söndagens seneftermiddag mättes temperaturen till nästan tretton grader. Fantastiskt men nu bär det av till södra Spanien och under onsdag – söndag återfinns vi där för vandring men inte minst för avkoppling och i det ingår även god mat och dryck!

Skulle vädrets makter vara riktigt med oss (i förra veckan uppmättes 25 grader i Fuengirola) – ja, då väger tiden över åt sol och bad och så enkelt är det.

Avslutningsvis; visst var det väl skönt med en extra timme i helgen men – precis som en kompis menade på Facebook; jag föredrar när vi går över till sommartid, även om vi ju då missar en helgtimme.

Samtidigt; med den fart tiden för tillfället går – åtminstone känner Anna-Karin och jag det så – ja, då är det snart sommar igen. På gott och ont och inte kan man heller redan nu önska sig dit och gör man det, då är det ju lite att önska livet av sig själv.

Och visst har väl vintern sin speciella tjusning, även om vi finner den riktiga tjusningen då ganska långt från oftast vinterblåsiga Söderslätt.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge