Blogg

Lyckat namnbyte

Bättre start än vad FC Trelleborg fått i division tre går inte att få och det är betydligt lättare att numera sätta positiva rubriker än tidigare. Nu kan man ibland nöja sig med FCT och det säger sig självt att sportredigerarna föredrar den möjligheten jämfört med Stavsten/Ymor – som nästan var omöjligt att någonsin få in på en rubrikrad.

Även om det blåste snålblåst på Ymorvallen i lördags var det ändå förvånansvärt lugnt och jag trodde nog att en och annan skulle tycka till lite extra – efter det stora engagemang som krönikan tidigare i veckan rönte. Samtidigt var det skönt att bara slå sig ned och – faktiskt under långa stunder i andra halvlek – njuta av den fotboll FCT då presterade. Tillsammans med Moberg & Hampa blev det till en trivsam lördagsunderhållning.

På tal om nämnda krönika; det blev ett lyckat planbyte för Behar och efter 5–1 mot Skivarp verkar det som om föreningen redan trivs förträffligt på reservarenan under tiden Albäcksvallen grävs upp. Om ett par veckor väntar föreningens största uppgift någonsin och då kommer IFK Malmö på besök. Det är 16-delsfinalen i DM som då gäller.

Efter helgen blir grisfördelningen denna:

Fem grisar: FC Trelleborg, Östra Torp och Skansen som alla leder sin serie!

Fyra grisar: Behar och Gylle.

Tre grisar: V Ingelstad, Minnesberg, Näsets FF och L Beddinge.

Två grisar: Inget lag

En gris: IFK, Pelister, Skegrie och Gislöv – som alla kämpade väl trots förlust.

Ingen gris: BK Näset, Vellinge och Klagstorp.

Veckans småklubbslirare är nytt och premiärlirare är Daniel Persson, Gylle AIF. Daniel blev fyramålsskytt i segermatchen mot Helsingkrona.

En småklubbssida ska hinnas produceras men sedan är det Portugal som gäller en vecka. Blogga kan man ju dock göra från hela världen, så det kommer något nytt under tiden.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra ströst!”

//sigge