Blogg

Ljuv musik på Ymorvallen

När Pelister spelar hemma ljuder ljuv musik från högtalarna och det är alltid härligt att höra tonerna från Balkan och till dessa har vi ofta dansat hemmavid, när grannarna Wihlborg bjuder på släktträff. Lite så var det i lördags och efter just musiken i halvtid bjöd också hemmalaget ordentligt upp till dans i den andra halvleken.

Nye Kaj Andersson – med spel tidigare i bland annat Visby Gute, Mabi och Höllviken men med Lunds SK som moderklubb – fulländade dansen, när han på en urtjusig bicykleta satte 1–0 bakom en chanslös Robin Odelstig i IFK-målet. Som något av ett brev på posten fastställde senare Toni Forsberg slutresultatet till 2–0 också det ett mycket vackert mål, där Tonis eleganta touch placerade bollen i Odelstigs andra burgavel – via stolproten och in.

Besvikelsen var stor i IFK-lägret efteråt men alla var överens om det rättvisa i resultatet. Det hade säkerligen hjälpt att ha med bortreste Martin Nordbladh men samtidigt hade ju tränaren, Jimmi Olsson, helt rätt, när han deklarerade så här inför matchen:
– Vi ställer upp med det bästa laget som är tillgängligt!

IFK kommer säkert igen och det gör garanterat Pelister också och det var säkert många som överraskades av det fina spel som bjöds och härnäst gäller IFK Malmö–Pelister. Erkänner att det låter märkligt men sådan är fotbollen – ena laget är på väg nedåt och det andra raka motsatsen på väg uppåt och det skulle inte förvåna om Pelister tar en ny IFK-seger. På Malmö stadion…

FC Trelleborgs premiärseger borta mot Eslöv imponerar minst lika stort och Andreas Lewitz lär ha fullständigt ägt Ekevalla – som segerskytt och bäste man på planen.

I samma serie gick det också bra för Jens Sloth & Co i Höör – som något överraskande vann borta mot BK Olympic.

Derbyt på Möllevallen vanns väl också lite oväntat av BK Näset men då gäller mest de stora segersiffrorna 0–3. Vellinges kräftgång fortsätter och 1–5 mot Barrikaden i premiären följdes nu av 0–4 mot Prespa Birlik.

Kivik har tydligen mer än en marknad och fotbollslaget var ofint nog att knipa poäng av gästerna från Smygehuk och 1–1 slutade den matchen, sedan Filip Zahn fixat ytterligare ett mål – till de två han gjorde i premiären.

”Tre poäng hemma och en borta brukar räcka för serieseger” – ja, så har det ofta låtit och i så fall kanske Gylle står som seriesegrare i sexan fram på höstkanten. Hur som helst följdes klara 3–0 hemma mot Skurup av 1–1 borta mot Charlo och en hellyckad inledning för stadiongänget. Målskytt i Rynge? Ola Persson – still going strong!

Slutligen blev det 1–1 i Snarringe mellan Skegrie och Lilla Beddinge och till att handla om division sju bjöds man på ovanligt fin fotboll – tycker åtminstone jag.

Småklubbsligan
1. BK Näset
2. BK Skansen
3. Smygehuk FF
4. Gylle AIF
5. BFK Behar
5. Västra Ingelstads IS
7. Gislövs IF
8. MF Pelister
9. FC Trelleborg
10. Klagstorps IF
11. Skanör/Falsterbo IF
12. Anderslövs Boik
13. Näsets FF
14. Skegrie BK
15. Lilla Beddinge BK
16. IFK Trelleborg
17. Minnesbergs IF
18. Vellinge IF

Skyttetoppen:
3 mål: Filip Zahn, Smygehuk FF
2 mål: Tim Jörvall, Marcus Gottfridén, BK Näset, Anders Nilsson, Smygehuk FF, Adis Popovcevic, Behar, Roger Jönsson, Minnesbergs IF, Frans Magnusson, Gislövs IF, Daniel Persson, Gylle AIF, Fredrik Sandell, André Grönberg, BK Skansen, Magnus Arro, Skegrie BK

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

//sigge

PS! Så har då även Bohuslänsfemman haft premiär och tvi vale för Smögens del. SIF är nedflyttad från fyran och premiären gällde Hogstorp borta och som vann med 3–1…
DS!