Blogg

Kulan i luften!

Så är då utomhusvarianten av fotboll 2014 igång och i helgen som gick var några av de lokala lagen igång för första gången i år, när det gäller match.

Kul att TFF fick en bra start rent resultatmässigt men samtidigt; 1-0 borta mot Landskrona Bois må vara en fjäder i hatten sett till statistiken men i övrigt betyder den ingenting så här års.

Men visst; Conny Karlsson är tillbaka och därmed blir det heller inga djupdykningar bakåt och försvarsspelet var väl kanske också därför det som gladde gemene TFF-are.

Själv bevistade jag först FC Höllviken-IFK och den matchen bjöd på oväntat bra spel för att vara premiär för båda lagen. FC Höllviken – nu lett av Anders Grimberg – kan säkert klara sig bra i division två och spelet finns där och sett till IFK – ja, då fanns flera glädjeämnen att plocka fram. Inte minst Fisnik Shalas härliga inställning och där han plötsligt gav sig in i dueller som man väl inte sett på flera år. Men så lär också underbarnet ha tränat extra under hela vintern och må han nu också få vara frisk, så han verkligen får chansen att visa vad han riktigt går för.

Bakåt såg det stabilt ut – med Tobias Hansson tillbaka om än lite ringrostig och Marko Lukic visade kvaliteter direkt. Det enda i hans fall är väl att vara lite mer noggrann i uppstarten av nya anfall och där har han långt mer rutin att hämta. På bonussidan för Markos del finns en makalös straffräddning.

Haris Berisha visade redan inomhus borta i Skurup, att också han kommer mer vältränad än kanske någonsin inför en säsong och Haris och Fisnik lär ha kört mycket på egen hand under mellansäsongen. I Haris fall finnas reduceringen till 3-1 och därmed slutresultatet i matchen mot Höllviken som extra bonus och efter att ha dragit sig in från högerkanten drog han iväg ett skruvat skott, där bollen letade sig in exakt i det bortre krysset.

Längre ned i seriehierarkin bjöds det på målkalas och under lördagen gjorde Behar hela 8-0 på Gylle och då ska noteras, att båda lagen kommer att kampera ihop i årets division fem. Nu blev det väl ändå lite värre än det borde och anledningen i första hand går att finna i Gyllespelarnas ovana vid bollen och först under måndagen plockar tränaren, Christer Nilsson, fram fotbollen för första gången i träningssammanhang i år.

Under söndagen fortsatte Pelister där Behar slutade på Köpingeplanen under lördagen och då besegrades Skegrie med hela 6-0. Egentligen var det lite ”en mans verk” och det handlar då om fyramålsskytten Vladimir Pasarikovski och han är alldeles för bra för att spela på division sex-nivån. Han kommer från spel i BW 90 i division tre och ungefär på den nivån hör han också hemma.
Med honom i laget blir också Pelister en av favoriterna till seriesegern fram i höst.

Kommande helger visar de flesta av de lokala lagen upp sig på olika håll och snart nog är det mindre än två månader kvar till seriepremiären.

På det privata planet handlar det mycket om utökad fritid och den utnyttjas på olika sätt. ”Miss Saigon” på Malmö Opera häromkvällen var en höjdare och ”Hundraåringen” på biografen hemmavid var en skön söndagsavkoppling. Skönt att bara kunna ta cykeln till bion och det gäller att passa på. Trailern om Nelson Mandela gör att vi snart är på plats i salongen igen.

Dessförinnan väntar dock en traditionell skidvecka i Dolomiterna och vi kommer kanske ovanligt vältränade dit. Elva cykelmil i veckan i snitt sedan i julas borgar i alla fall för att det ska bli så bra som möjligt och utan träningsvärk när det vankas After Ski …

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge