Blogg

Konkurrensen stimulerar

Det är bara att gratulera alla oss som bor på Söderslätt och som gillar småklubbsfotboll och den ena bloggen efter den andra växer fram. Det är också bara att inse att en uppdatering bör ske nästan varje dag för att man ska finnas med i den våg av småklubbsflöde som sveper över Trelleborg med omnejd. Av någon underlig anledning har samtliga tre nedanstående bloggar en viss lutning åt öster på Söderslätt men det spelar ingen roll och det är bara att njuta av all den information som alltså väller fram.

Det började med firmanbloggar.se, fortsatte med mathiasbloggar.com och nu följer även trelleboll.se efter. Småklubbsbloggen här lovar att försöka hänga med men lätt är det inte, när duktiga grabbar med tid och stor lust får fart på bloggandet. En sak som bland annat skiljer oss bloggare åt är den ”stöld” av bilder som någon lokal blogg sysslar med. Dock i ”samspel” med mängder av andra bloggar och som vi i den riktiga medievärlden ALDRIG skulle våga befatta oss med. Att bara ta internationella bilder – eller även andra för den delen och helt frankt lägga in eller ut på en blogg, visst ser det fräckt ut MEN det kan kosta långt mer än skjortan i en förlängning. För oss inom kåren finns det ju något som heter upphovsrätt och den måste vi bara ta hänsyn till. Egentligen gäller den ju självklart också ”alla”!

Att tro att man alltid är först med nyheter är att tro för mycket om sig själva som bloggare och det är ju – tack och lov – så, att tränare och ledare meddelar långt fler än en ”blogg”, när det gäller nyheter. I ett fall har jag dessutom väldigt svårt att förstå den lilla hetsjakt som hela tiden ploppar upp och då handlar det om en mycket duktig fotbollsspelare som positivt följts i lokal media i princip varje match sedan pojkåldern och upp till dagens division fem-spel. Jag kan inte minnas ett enda ont ord om denna kulspruta till fotbollsspelare, eller har jag missat något…?
Det borde väl finnas utrymme åt oss alla och tonen mellan oss småklubbsälskare borde väl också alltid vara ”å det ödmjukaste”, kan man tycka.

Veckans femma:
1. Dolomiterna med Moéna i Val di Fassa som utångspunkt – vilket ljuvligt skidområde!
2. Snart är det bara ynka snörester kvar hemma i trädgården.
3. Jag kände hela tiden på mig att smarte Jörgen Brink skulle greja Vasaloppet.
4. Anderslövs Boik–Janstorps AIF 12–0!
5. Allsvenskan börjar på lördag!

Veckans Pelisterförvärv:
Adem Murtezi, 20-årig forward från Husie

Veckans värsting:
Andreas Persson blev sexmålsskytt, när Vellinge kvaddade Holmeja med 7–0 i DM-gruppspelet. Ingen kan väl ha missat att det då handlar om ättelägget till förre TFF-strategen på mittfältet, Benny Persson.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

//sigge