Blogg

Konkurrens stimulerar

Inget att hymla om – bloggarna Nilsson & Rengbo under ”firmanbloggar.se” – är oftast på hugget, när det gäller nyheter på inte minst Söderslätts småklubbsnivå. I sin iver att vara först verkar både Anders och Martin ha möjligheten att jobba både dag och natt och det är bara att gratulera och där skiljer sig förutsättningarna.

Samtidigt innebär nämnda förutsättningar att de blir till en extra stimulans för ”oss alla” och det är enbart roligt och just stimulerande att jobba lite sida vid sida med den entusiastiska småklubbsduon.

Uppskattar även att firmanbloggar.se också tar tillfället i akt att emellanåt gå lite utanför fotbollen – precis som småklubbsbloggen. Här handlar det ganska ofta om aktiviteter som kan liknas vid ökad livskvalitet och det är heller inget att hymla om – i takt med att småklubbssäsongen utomhus är mer eller mindre över – ja, då ökar också livskvaliteten markant hemmavid – som denna helgen på ett utmärkt sätt speglar.

Fredagen ägnades åt Ola Salo i samspel med Lunds Studentsångare på Konserthuset i Malmö och vilken show! Att Salo var så ”bred” överraskade och att han själv till exempel skrivit klassiska verk – vem hade en aning om det? En helt fantastisk röst som täckte de flesta röstlägen och så då dessa härliga studentsångare som komplement. Det var mumma!

Försitsen skedde på Hipp och After Work där och Hipp är ju en helt fantastisk lokal att bara vistas i och inte för inte var ju Hipp under många år basen för Elimförsamlingen i Malmö.

Lördagen ägnades åt vandring på himmaplan och vi har en helt underbar runda ut om Fredshög och Kämpinge och sammantaget blir det till en runda på dryga milen. Fikat nere bakom fiskehoddorna vid just Fredshög blev till rundans höjdpunkt och väl hemmavid vankades det älgfärs med gudagott vin därtill.

Söndagen inleddes med ett glatt konstaterande om ju en vunnen timme och det gjorde att cyklarna packades efter frukosten först strax före klockan tolv – räknat efter sommartid. Efterhand gick cykelturen mot Vellinge och vidare till Östra Grevie. Väl ute på 101:an drog vi omedelbart nordost över den så kallade Kratten mot Klörups backar till. Absolut vindstilla gjorde färden till en sagolik njutning, även om Krattens backar på sina håll var på väg att ta musten helt ur en. De påminde faktiskt om cykelturerna på grekiska Naxos i somras.

Väl förbi de värsta topparna blev det fika – med vidunderlig utsikt över slätten och i fokus söderut fanns kyrkorna i Stora och Lilla Slågarp. Märkligt med dessa båda kyrkor så nära och Lilla Slågarps kyrka tillkom så sent som på sent 1800-tal.

Innan Slågarp dock Klörup och ett stopp vid gamla smedjan och häktesbyggnaden och Klörup är ju hur intressant som helst – som en del av Trelleborgs kommun. Tänk att denna lilla by besöktes kring mitten av 1700-talet av självaste Carl von Linné och han tog, så klart, in på gästgiveriet som fanns på den tiden.

Ett stopp på Liljemärke som var en del av helgens Konstrunda och sedan vidare söderut via Villie och hembygden Östra Värlinge och cykelturen blev fylld av nostalgi under långa sträckor. Ett ytterligare konstrundestopp hos Kamilla Hansson i Västra Värlinge och det fanns väldigt mycket vackert att beskåda i utställningsrummet eller som Kamilla sa: ”I vårt normala vardagsrum!”
Kamilla bjöd oss på årets första glögg och innan raksträckan hemåt via Kämpinge tog vid utanför Skegrie gjordes ett sista stopp på Slättarps gård. Vad fantastiskt trevligt att unga människor orkar starta något som kommer alla oss andra till del och vi lyckönskar paret som engagerat startat upp verksamheten där på Slättarp.

Kvällen avslutades med bastu, bad i Falsterbokanalen, bastu igen, innan middagen serverades för två i lusthuset. Emellanåt smög jag dock in och fick se HIF:s imponerande insats på Örjans vall.

En sådan helg gör måndagen enkel att utstå. Speciellt som det står semester i almanackan!!!

Glömde att nämna; innan middagen hann även TA-sporten få ett kortare inslag om ny tränare i såväl BK Näset som i Klagstorp och inget att hymla om…

…när det gäller Klagstorps nye tränare VAR firmanbloggar.se FÖRST!

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

//sigge