Blogg

IFK vidare i DM och seger för L Beddinge

IFK är vidare till nästa DM-omgång – där division två-lagen ansluter och detta efter att ha besegrat Kamratkollegorna i Malmö med 4-2. I paus ledde hemmalaget med 2-1.

IFK Malmö hängde bra med till en bit in i andra halvlek men under sista halvtimmen märktes skillnaden – en serie skiljer lagen – och
Trelleborg kunde vända och alltså vinna.

Jämfört med division tre-spelet är det fria byten i DM och det gav IFK-ledningen möjligheten att byta en hel del. Bland annat kom Andreas Lewitz – som varit skadad – in och sin vana trogen blev också han en av segerskyttarna. Övriga mål gjordes av Fadi El-Hage, Edis Djugomovic och Toni Bahtiri

L Beddinge avgjorde med en man mindre

Division 7 Sydvästra
Lilla Beddinge BK-Vellinge FF 2-1 (0-0)

LB: Dennis Poulsen (straff), Rasmus Andersson, VFF: Mikael Lundgren

Lilla Beddinge-Vellinge FF tjuvstartade tredje omgången och det blev en jämn och tajt match på Thurevallen. Hemmalaget vann till sist med 2-1 (0-0) efter en stabil kämpainsats och med en man mindre på planen gott och väl sista halvtimmen.

Första halvleken slutade mållös och halvleken var i princip kemisk ren från målchanser och mestadels var spelet förlagt kring mittplan. Emil Haraldsson var den i hemmalaget som höll ihop försvaret och därför trodde man, att Lilla Beddinge skulle krokna, när Emil blev utvisad en bit in i andra halvlek.

Frisparken som följde ledde i förlängningen till Vellinges ledningsmål och som Mikael Lundgren slog in till 0-1. Med tio man såg det extra mörkt ut för hemmalaget – matchen hade avspark klockan 19 men flyttades tillbaka tio minuter och det var nog tur och mot slutet var det mer än halvmörkt över Thurevallen.
Det skulle dock visa sig att Rasmus Andersson, skulle få en avgörande roll i hemmalaget och först fixade han en straffspark – som Dennis Poulsen slog in till 1-1. Ytterligare lite närmare slutet gjorde han sedan själv 2-1 och då återstod knappa kvarten.

– En härlig vändning och jag är nöjd med hela laget i dag, analyserar LBBK-tränaren Per Sandberg efter matchen.

Fredrik Sjöström i Vellinge FF ville inte på något sätt bortförklara förlusten men berättade efteråt att man saknade sju spelare. Av olika anledningar.

– Vi har dock en stor trupp, så det ska inte betyda så mycket, menar han avslutningsvis.

Redan fredag kväll fortsätter småklubbsfotbollen och då bland annat med matcherna Barrikaden-Skanör/Falsterbo i femman och ett förmodat extra tajt invandrarderby i sexan, där Bosnien-Behar möts i Malmö. Kl 18.15 ”smäller det” och avsparken sker på Heleneholms IP.

Så här ser helgens spelprogram ut i stort:

Division 3 Södra Götaland
Lördag:
Svedala-BW 90, kl 13, Staffanstorp-FC Höllviken, kl 14, IFK Trelleborg-Furulund, kl 15

TA-tipset: IFK-Furulund 3-1

Division 4 Sydvästra
Lördag:
BK Höllviken-FC Trelleborg, kl 16

TA-tipset: BK Höllviken-FC Trelleborg 2-3

Division 5 Södra
Fredag:
Barrikaden-Skanör/Falsterbo, kl 18.30
Lördag: Eriksfält-Vellinge IF, kl 13, Skansen-ÖT Smygehuk, kl 14, Pelister-Liria, kl 15

TA-tipset: Barrikaden-Skanör/Falsterbo 2-3, Eriksfält-Vellinge 3-1, Skansen-ÖT Smygehuk 3-3, Pelister-Liria 1-4

Division 6 Södra
Fredag:
Bosnien-Behar, kl 18.15,
Lördag: Heleneholm-Klagstorp, kl 13, Anderslöv-V Ingelstad, kl 14, Skegrie-Näsets FF, kl 14, Gylle-Gislöv, kl 14

TA-tipset: Bosnien-Behar 2-2, Heleneholm-Klagstorp 5-1, Anderslöv-V Ingelstad 3-1, Skegrie-Näsets FF 2-1, Gylle-Gislöv 2-2

Division 7 Sydvästra
Lördag:
Minnesberg-Türk Anadolu, kl 14

TA-tipset: Minnesbergs IF-Türk Anadolu 1-5

OBS! TA-tipset Lilla Beddinge BK-Vellinge FF 2-1 gick in!

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge