Blogg

IFK tar chansen

IFK har inlett höstspelet bra och har tagit full pott både mot serieledande Österlen och mot jumbolaget Staffanstorp. 1-0 och 5-0 lovar gott inför fortsättningen – som närmast gäller nykomlingen Eket på bortaplan. Därmed har också IFK-arna tagit chansen att haka på Österlen och IFK Malmö längst upp i tabellen men man har också IF Lödde före sig och just det laget tror jag kan bli till ett av de svåraste hindren för att överhuvud nå ikapp.

FC Trelleborg har vaknat till liv ungefär som i fjor vid den här tiden och där samme Hulda Hillgren tog över som tränare och nu måste det väl redan jobbas bakom kulisserna på Ymorvallen – för att få Hulda som permanent FCT-tränare, eller …?

I samma serie verkar 80-åringen, ÖT Smygehuk FF, få stora problem efterhand som höstspelet rullar på och i nuläget är man endast tre poäng före FCT på en av kvalplatserna nedåt. Nu har ÖT superjumbon, IFK Klagshamn, hemma på 80-årsdagen om lördag och med extra publikstöd borde väl också hemmaspelarna då ta chansen att formligen ösa in mål. På beställning är dock aldrig enkelt men skam vore, om man i alla fall inte bärgade tre poäng.

I division fem såg jag två av våra lokala lag i helgen och inget av lagen imponerade. I Anderslöv fick Boik på nöten av serieledande Bosnien-Hercegovina och i Malmö fick Behar stryk av Makedonija. Matchen i Vellinge, där Gylle mötte VIF, hann jag aldrig bevittna och det var väl heller ingen match att missa och Vellinge IF vann med 10-1.

Siffror som, så klart, inte får förekomma i seriespelet men vad ska man då säga om Pelisters hela 17-0 på Näsets FF – på bortaplan? Resultatet lägger ett löjets skimmer över Näsets FF och jag ser resultatet som början på slutet för NFF. Ordföranden, Daniel Jerre, bedyrade att det inte skulle hända igen och att man ”inför denna match” hade problem att få ihop lag.

Då hör det ändå till saken, att Näsets FF haft stora problem tidigare och har vid tillfällen försökt få motståndare att ändra matchdag, på grund av spelarbrist och att man inför TA-cupen i fjor hade liknande problem.
Ingen skugga ska verkligen falla över ledare och styrelseledamöter i Näsets FF och de gör säkert så gott de kan för att få ihop lag men spelarna borde kanske tänka till och ta ett beslut; ska jag spela fotboll på division sex-nivå – ja, då måste jag också kunna ställa upp i princip varje helg för laget. Eller egentligen lagen för det drabbar ju inte bara det egna laget – om man uteblir – utan det hjälper ju dessutom motståndare till onödigt stora segersiffror – som i fallet med Pelisters 17 mål.

Pelister går, så klart, spikrakt mot en hägrande serieseger och frågan i övrigt blir den, om Skansen eller Skegrie ska ta en av kvalplatserna eller om båda är kapabla?
Gislöv står på tillväxt och nästa år kan bli minst dubbelt så roligt för föreningen som i år och då har flera av alla de lovande, unga spelarna i Gislöv fått ett års erfarenhet med A-lagsspel.

Längst ned ser det hoppfullt ut för både Minnesberg och Klagstorp och Minnesberg kan nog gå direkt upp, medan Klagstorp nog får sikta in sig på en kvalplats i första hand.
På lördag spelas derbyt Klagstorp-Minnesberg och det borde vara ett derby som drar lite extra folk till Klagstorps IP – kan man tycka.

Lilla Beddinge är ett annat lag som kan få problem efter hand som förlusterna radas upp. Än så länge kämpas det på och detta trots att man blev av med de enda poängen man hittills erövrat – i form av segern tidigare mot BK Kick. Men när nu Malmölaget väljer att hoppa av seriespelet – ja, då försvinner ju också Lilla Beddinges trepoängare.

I övrigt fortsätter ju den magiska sommaren 2014 och det är fortfarande över 20 grader i Kämpingebuktens vågor – och de har varit riktigt rejäla de senaste dagarna. I takt med att gemene man återgått till jobbet tenderar vi andra bli till ganska ensamma varelser på den fina stranden men det är inget att bli ledsen över utan det gäller att njuta fullt ut i solskenet. Och det gör vi!

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst”!

/ Sigge