Blogg

IFK-dagen och Byacupen

Om man nu i TFF kommer att fira och samlas fram på höstkanten och då det handlar om 20 år sedan ”Blackburnbragden” och 30 år sedan man gick upp i allsvenskan första gången – ja, då samlas IFK-arna kring IFK-dagen lördagen den 5 juli.

Hela IFK-familjen med fotbollsspelare och friidrottare fyller Vångavallen, Östervångsstadion samt gräsplanerna söder om Söderslättshallen med aktiviteter mellan kl 10 och kl 15.

Två av entusiasterna bakom arrangemanget är Fredrik Mårtensson och Alf Arnshed – bland flera andra – och dessa båda pekar på ett brett utbud, där friidrottarna och fotbollsspelarna visar upp sig som aktiva men där också mattält, loppisbord och en massa andra aktiviteter får plats.

När alla har förlustat sig aktivt utomhus flyttar många av de vuxna in i Parken och där kommer festen att fortsätta ”hela natten lång”.

Även om friidrotten alltså finns med, kommer ändå fotbollen att stå lite extra i fokus med massor av samlade fotbollslag ”bakåt i tiden” och de lag som kanske ändå blir populärast att beskåda är de med spelare födda på 60-talet. Vid lottningen bar det sig dessutom så lyckat, att just dessa äldre spelare hamnade i samma grupp och bland gamla IFK-are här märks just Alf Arnshed och Fredrik Mårtensson men också Tommy Princz, Tom Arnshed, Rickard Pettersson, Pelle Mårtensson och Patrik Riis.

Sammanlagt tolv lag finns med, där de äldsta är födda 1960 och de yngsta 1980 och för att allt ska gå rätt till finns rutinerade domartrion; Bert Linde, Leif Holmgren och Jan Walldén, på plats som rättskipare.

Verkar som ett trevligt inslag under sommaruppehållet och detsamma gäller traditionella Byacupen och som avgjordes på Gislövs IP sista helgen i juni. Här handlar det om oldboys, fyllda 35 år i år eller äldre. På plats fanns Gislöv, Lilla Beddinge, Stora Beddinge, Östra Torp, Gylle och Klagstorp och det blev också Klagstorps IF som stod som segrare efter avverkad enkelserie.

Nu stänger småklubbsredaktionen definitivt ned och de två första veckorna framöver tillbringas i den grekiska arkipelagen och lite synd, att inte Grekland kunde klara sig vidare till kvartsfinal i VM-fotbollen. Då hade det blivit till att involvera sig i den grekiska gemenskapen i någon smal gränd med tv-tittande tillsammans och vi hade nöjet att uppleva EM 2004 precis så där och när Grekland ju helt oväntat gick och vann EM. Helt galet och garanterat ett minne för livet.

Ha en fortsatt skööön sommar!

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

/ Sigge