Blogg

Hulda börjar få stil på FCT

Det här ska inte handla om ett tränarbyte som sådant och om det är rätt eller fel utan det ska handla om eventuella effekter av ett sådant. Fortfarande gäller det dock FC Trelleborgs byte av huvudtränare och där Peter ”Hulda” Hillgren gått in och ersatt Martyn Wilson.

Sett till första matchen i lördags, där FC Trelleborg förlorade knappt borta mot Limahmsn FF – med 2–3 efter underläge med 0–2 men där man kom ikapp – ja, då kunde man skönja en förändrad attityd. Då talar jag om den attityd som visades efter 0–2 och som alltså ledde fram till en kvittering.

– Vi var dock helt borta vid deras segermål, menar Hulda ärligt efter matchen.

Mot Rydsgård var det dags för Hulda att leda FCT hemma på Ymorvallen för första gången och just hemmaplanen har blivit till rena rama mardrömmen för FCT tidigare i år. 1–0 mot Limhamns FF och 2–1 mot serieledande IFK Malmö var enda vinsterna hemma så här långt – inför matchen mot Rydsgård och det började ”som vanligt”.

Missat friläge i första minuten och 0–1 på självmål efter sex minuter och kunde det väl ha börjat mer mardrömslikt på hemmaplan för Hulda & Co?

Sett till matchen i stort finns faktiskt ändå mycket ”nytt” att notera från Rydsgårdsmatchen och då gäller inte segern som sådan utan det spel som ledde fram till denna. Det var ett go’ och ett kämpande om varje boll som man inte blivit bortskämd med tidigare och det fanns en målmedvetenhet i hela FCT-gänget som inte heller funnits i tidigare hemmamatcher. Det har funnits sådana, där nära nog hela gruppen hemmaspelare mer eller mindre har lagt av efter ett underläge och nu ska det bli intressant att följa Hulda & Co i jakten på nytt kontrakt.

Nu väntar en ny, tuff match borta mot Skanör/Falsterbo – som faktiskt besegrade topplaget Kulladal senast men förhoppningsvis kan väl Hulda på nytt entusiasmera sina spelare till ännu en seger. Till sin hjälp bör han ha inte minst revanschlusten hos spelarna, där Skanör/Falsterbo vann på Ymorvallen innan sommaruppehållet och till detta ska läggas att motståndarna – trots segern mot Kulladal – är ganska avsågade som jumbo i tabellen.

I övrigt …

…Kämpingebukten inger fortfarande sommarkänslan och doppen är fortfarande också sommarsköna och snart väntar traditionell kräftskiva vid badhytten. På vägen in i höstmörkret är formen också på topp och senaste veckan ligger den dagliga cykelturen på 22 km i snitt eller kanske lättare räknat ju 11 mil på fem vardagar.

Första veckan i november har de senaste åren handlat om turer till Bad Hofgastein i Österrike för vandring och i fjor en kombinerad cykel- och vandringstur till Mecklenburgssjöarna i norra Tyskland och oavsett resmål och aktivitetsval har allt varit väldigt lyckat.

Nu höjer vi dock vandringsribban något och årets inledande novembervecka kommer att tillbringas i trakterna kring Fuengirola söder om Malaga och ju mellan Torremolinos och Marbella och det blir första gången som man kan ta ett havsdopp i november efter en utlandsvandring. Medelhavet lockar!

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge