Blogg

Historisk säsongsupptakt

Vi har diskuterat den länge på sportredaktionen men inte förrän nu ligger alla pusselbitarna på plats och det är med stor glädje som småklubbsbloggen drar igång.

Den ska inte på något vis ta udden eller kraften ur den traditionella småklubbsbevakningen i pappers-TA utan den ska istället komplettera och förtydliga. Som här: Sportens Dagbok har under mängder av år funnits med på resultatsidorna men i och med den nya layouten passar vi också på att stänga Dagboken för gott. Sista året har det i princip enbart handlat om service åt IFK Fotboll, Skegrie BK, Gislövs IF och väl i viss mån Pingvin RC.

Inga likhetstecken med dessa klubbar ska på något vis sättas men i princip handlar det ju om att uppdatera hemsidorna lite extra, så att aktiva medlemmar kan utläsa när och var det ska tränas eller spelas match. Samtidigt ska sägas; ouppdaterade hemsidor är ett rent elände och håll med – man går bara in på en ouppdaterad hemsida två gånger sedan ratar man den for ever, eller…?

Ganska roligt förresten att tänka tillbaka på Sportens Dagbok genom tiderna och vem minns väl inte ända in på 70-talet, när hela TA-sidor – och då gällde inte tabloidformatet – fylldes med laguppställningar för såväl A- som B- och juniorlag och att det var samling vid något café eller någon känd plats i byn eller i sta’n. Det måste ha gått åt nästan en hel tjänst på TA bara för att serva Sportens Dagbok och det har ingen tidning råd med i dag. I detta sammanhang går heller inte entydigt att slänga ur sig ”att det var bättre förr”.

Med endast fyra dagar kvar till seriestarten för vissa av våra småklubbar – det är bland annat derbyt Östra Torp–Anderslöv som inleder premiäromgången på långfredag – kan nedräkningen börja och det är ett glädjens år bland småklubbarna. Om inte aldrig så är det åtminstone väldigt länge sedan det var en sådan positiv trend i ”våra” småklubbar och det närmast vimlar av spelare överallt. Mer om detta går att läsa i papperskrönikan på onsdag.

2009 kan bli ett riktigt höjdarår för småklubbsfotbollen på Söderslätt och längtan till premiären är allmänt STOR!

Någon undrade och jo, då: fotbollen kommer, så klart, med på ett hörn i ”Mitt Söderslätt i förändring” men när – si det är frågan!

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

//sigge