Blogg

Hela Söderslätts skyttekung till FCT

Det är väl inte varje dag man får en skyttekung till sitt lag men det är precis vad FC Trelleborgs nye tränare, Michel ”Åhus” Nilsson, kan stoltsera med. Det handlar om hela Söderslätts skyttekung 2013; Skegrie BK:s Hans Håkansson, som därmed också kommer att återförenas med lillbrorsan, Jörgen.

– Hans har visat väldigt stort hjärta på de träningspass han varit med på och är en spelare som säkerligen kommer att höja sig med bättre omgivning och jag ser honom också som en möjlig startspelare, säger Michael Nilsson.

Hans Håkansson är 25 år och inledde i Skegrie som knatte. Bytte till TFF i tolvårsåldern men var tillbaka i Skegrie efter två säsonger. Trots alltså bara 25 år har Hans spelat tio A-lagssäsonger i Skegrie BK.

– Jag var faktiskt en vända i BK Näset för fem säsonger sedan men efter åtta månader var jag tillbaka i Skegrie

Senast han spelade tillsammans med lillbrorsan Jörgen, 22 år, var 2009 och spel i samma lag framöver ser nåd bröderna fram emot.

– Jörgen har ju tyvärr haft skadeproblem med ljumskarna de senaste säsongerna men nu har han vilat länge och han tror också att han kan satsa fullt ut när nästa säsong startar, förklarar Hans.

XDu vann ju skytteligan i år men du ligger ju ofta lite bakom de främre anfallarna. Ser du dig mest som målskytt, eller …?

– Jo, det gör jag och som sådan hoppas jag ju ta en plats i FC. Jag vet att det handlar om ett något högre tempo här men man kommer ganska snabbt in i det, avrundar Hans Håkansson.

I och med att Hans Håkansson är klar börjar också FCT-truppen bli klar och Michael Nilsson är nöjd hittills.

– Ja, det är jag, även om vi kanske fortfarande håller någon plats öppen.

Följande sextett är ny i FCT-truppen: Safet Zejnullahu, Dez Idrizi, Lindit Idrizi, Nerman Mehinagic, Casper Malmgren – uppflyttad junior samt då Hans Håkansson.

De senaste övergångarna som noterats bland Söderslätts småklubbar i övrigt gäller Anderslövs Boik och där har Andreas Olsson lämnat för spel med Svedala IF i division fyra, medan Kenny Magnusson och Mehmet Bajgora väljer spel med Gylle AIF i samma division fem-serie som Boik.

Summeringen av silly season kommer att ske efter helgen och då kommer småklubbsbloggen att redovisa spelare som kommit och gått – klubb för klubb.

Ett Luciadopp i Kämpingebukten står på tur och med tanke på regnet som strilat hela morgonen, kan man tänka sig ett dopp i ljummet hav. I kväll väntar sedan något så ovanligt som hela familjen samlad. Denna gången hemma i Höllviken men det kommer glädjande nog mera av den varan men då under kommande julfirandet i Stockholm.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge